marți, 11 noiembrie 2014

Legea Iertării



 Legea Iertării aparține omului. Omul este cel care creează păcatele, bolile, ura sau suferința, dușmănia. Dumnezeu nu are nimic de-a face cu acestea. Nu El le-a creat, ci omul. Care este singurul în stare să le facă să dispară, prin iertare. Aceasta este o mare putere sufletească recuperatoare  și numai cel care o trăiește îi cuprinde esența eliberatoare; din neanturile firii stimulând procesul de vindecare și de rezolvare a mesajelor conflictuale care apar în sistemul nervos. Pentru că aici este Sediul de memorie și de comandă prin  care învățăm să ne cunoaștem.



Orice nemulțumire – crează o dizarmonie. Și nu există nemulțumire mare sau mică, pentru că impactul este diferit la fiecare. La fel cu toate celelalte care se văd sau nu.

Omul singur are puterea de a ierta toate cele făcute de el, începând cu sine – o parte deloc ușoară pentru că o evităm. Iertarea este o stare importantă în procesul autovindecării. Ea ascunde multe în noi peste care trecem din teama de a le ,,vedea” pentru că noi credem în ,,puterea păcatului” fără a ne gândi și ce presupune această ,,credință” preluată, moștenită.

Dacă ridic gândul la Dumnezeu – cu EL creez o undă de legătură (Scopul procesului Ho'oponopono este:
1) Sa conecteze cu Divinitatea in fiecare moment;
2) Sa ceara ca memoria si tot ceea ce aceasta contine sa fie purificata. Numai Divinitatea poate face asta. Numai Divinitatea poate anula sau corecta amintirile si formele-gand. Deoarece Divinitatea ne-a creat, doar Ea stie ce se intampla cu noi.

In acest sistem, nu este necesar sa analizezi, sa solutionezi sau sa iei decizii in privinta problemelor. Atât timp cât Divinitatea a creat totul, trebuie doar sa te indrepti catre Ea si sa ii ceri corectarea problemei, curățarea acesteia.

In ceea ce priveste solutionarea unei probleme, lumea este o reflectare a ceea ce se intampla in interiorul nostru.
Daca experimentezi supărare sau dezechilibru, locul in care trebuie sa privesti este in interiorul tau, nu in exterior, catre obiectul/persoana pe care le percepi ca ar fi generat problema ta. Orice stare de stres, dezechilibru sau boala poate fi corectata doar lucrand asupra ta.

Dacă apare și las să mă copleșească gândul de supărare, de nemulțumire, de iritare etc pe șef, pe vecin, pe politicieni, pe copii, pe soț/soție, pe oricine sau orice, acel gând mă va face prizonier.  Eu devin prizonierul supărării, furiei, nemulțumirii și va trebui să tot alimentez acea stare cu propria mea energie. 

Dacă mă supăr pe cineva – eu alimentez supărarea și rămân în frecvența energetică respectivă.
 Neurologii au descoperit prin studii de ani de zile, cu sute de persoane, că sunt necesare minim 12 minute de rugăciune, de meditație chiar și cu un cuvânt ( pace, calm, armonie) pentru ca el să devină treptat stare statornică în noi și așa să ne schimbăm propria perspectivă și atitudine. Se formează o nouă deprindere recuperând treptat energia din celelalte stări care ne-au copleșit până acum.





Învățăm să respectăm FRUMUSEȚEA din OM ! 

3 comentarii:

  1. Este fix ce aveam nevoie. Multumesc! Inteleg mai bine acum !

    RăspundețiȘtergere
  2. săru-mâna I love you. E zău!!! Te iubesc și mulțumesc pentru tot!!!
    Cu-i zic asta? Ție Danaela? Nu..tu ești plecată cu trebi. Proiecției mele? Da'...contează?
    SĂRU'MÂNA!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text