joi, 12 iunie 2014

Suflete pereche - suflete gemene



Multă literatură s-a scris despre sufletele pereche.
Am să scriu despre sufletele gemene.
În ultima vreme au loc multe divorțuri care sunt  o încheiere a karmelor. Chiar două – trei în viața unei persoane. Ceea ce înainte se derula în una - două vieți, acum totul este mult mai comprimat și nu e deloc ușor. Nu trebuie să judecăm prin vechile concepte pentru că așa nu vom înțelege, nu ne vom elibera de traume foarte puternice. Chiar și religiile par a înțelege această schimbare care are loc, dând dezlegări care înainte erau dificil de obținut.

Un caz fericit este al sufletelor gemene care se regăsesc cu bucurie, între ei instalându-se o prietenie profundă, fie că sunt două femei sau doi bărbați , fie femeie-bărbat. Această prietenie poate fi uneori confundată cu iubirea pământeană. În toate cele trei aspecte. Dar care va trece și tot prietenie și într-ajutorare va rămâne. 
Se poate să nu fie conștienți de ajutorul pe care și-l oferă și să apară trauma umană a despărțirii ( cu gândul la sufletul pereche). Se poate prin radiestezie, prin astrologie să afli aceste aspecte și să mulțumești, ocrotindu-te, salvându-te  așa de o nouă karmă.

Sufletele gemene se ajută chiar dacă nu se cunosc fizic. Mai ales acum când mentalul omenirii începe să depășească faza de ,,subconștient al omenirii” de care vorbea Jung. Începem mulți să înțelegem cu destul de mare acceptare că există , iar acest fapt ne deschide porțile pe care până acum pășeau numai puțini inițiați. Și încă cu foarte multă trudă. Poate această ușurință, facilitate a noastră de acum, duce la  a privi superficial darul de care avem parte.

Însă, așa cum avea să îmi confirme și Minerva ( Chiron ne-a apropiat acum ceva timp), sunt, mai sunt cazuri particulare.
Iar cel mai difici este al Sufletelor gemene care aici își găsesc partea de suflet pereche. Două suflete gemene, venite în același timp și singurul lor suflet pereche. Când unul din ele, când celălalt se poate întâlni cu sufletul pereche. Fiecare având o personalitate complementară celuilalt, dar ca aspect astrologic, numerologic, asemănătoare, aproape identice.

 Nu este ușor de privit o asemenea derulare. Nu este foarte des întâlnită, dar... este.
Iar sufletele gemene (S.G.)  aflate într-o relație cu sufletul lor pereche în două sau trei vieți, acum sunt foarte, foarte puternice.

Dacă într-o viață  anterioară unul din S.G. l-a înlăturat dur pe celălalt, acum se pot întâlni ca parteneri de afaceri care învață să fie corecți unul cu altul. Pornesc cu intenții bune, dar , pe parcurs, deviază de la corectitudine și totul se dărâmă acuzându-se reciproc. Pot însă să afle de ce și să-și acorde iertare, înțelegere.

Acesta este un aspect. Altul este cel format din nou alături de sufletul pereche.
Pot fi toți trei colegi de școală: generală, liceu, facultate, sau de serviciu. De obicei se regăsesc la prima vârstă, apoi unul din sufletele gemene să aibă evoluția lui iar celălat să rămână alături de sufletul pereche.

1. Căsătorindu-se, având copii, având succes în tot ceea ce fac.
Deci, unul din cele două suflete gemene va fi împreună cu sufletul pereche. El are anumite calități, dar numai o parte din totalitatea pe care le-ar avea dacă ar fi un unic suflet.  Ceea ce este foarte rar, încă, dar sunt mai mult decât până acum, asta e evident.
Cei doi pot fi fericiți, dar....sufletul pereche, fie că este bărbat sau femeie, va simți cu disperare că ,,lipsește ceva” în relație, în celălalt. Oricât ar realiza impreună conștientizarea este cu atât mai grea cu cât se trezește spiritual.
 Nefiind foarte multe informații, bulversarea interioară este mare. Nu poate înțelege ce i se întâmplă. Iar dacă apare în viață și cel de al doilea suflet geamăn al partenerului actual... e cel mai dificil moment al vieții. 
Cel de al doilea vine cu calitățile pe care celălalt nu le are. Și va trebui să aleagă. Cu primul a ridicat o casă, a evoluat material, el acest aspect avându-l spre manifestare.

Celălalt S.G. care apare, cu lecțiile lui învățate separat, vine cu partea de împlinire sufletească. Acum e dificil: pe care să aleagă sufletul pereche?! Determinarea lui interioară trebuie să fie foarte, foarte puternică. Decât să pendulezi între regrete ...mai bine la mănăstire. E o mică glumă (poate) ! Da! Îți poți trăi viața dăruindu-ți sufletul divinității. Total și pentru totdeauna. Fără regrete. Și în acest fel se poate încheia și karma între cei trei. (2+UNU).
 Dar retragerea să nu fie ca să suferi în sihăstrie, că tot nu s-a rezolvat nimic. Dacă sufletul urcă mai sus decât zona sufletelor, în Spirit, atunci, da! Se încheie karma.

2. Sufletul pereche poate întâlni partea cea mai slabă a S.G. Poate suferi alături de el, pot veni copii. Dar când apare cealaltă parte a S.G. lasă tot și pleacă cu el. Pentru că el are puterea cea mai mare. Pot realiza pe toate planurile: fizic, biosic, noesic.

3. Se poate ca sufletul geamăn alături de care este deja sufletul pereche, să facă un efort pentru a evolua și spiritual, mai ales dacă perechea deja a început să parcurgă această cale a regăsirii. Dar... venind numai cu anumite calități, este mai dificil să accepte, știind că are alături partea lui divină. Nu crede că ar putea să o împartă cu altcineva, să o piardă, și pot urma adevărate drame. Este una din cele mai dificile situații în aceste vremuri.

Pentru a echilibra balanța pe care trioul acestor suflete o poate dezechilibra, producând răni profunde și în cei din jur ( familie), deja apar și sufletele pereche care vor ajuta la înlăturarea traumelor, a neîncrederii. Mulți din copii pot fi traumatizați de divorțuri, nemaiavând încredere în Iubire. Este o perioadă dură din acest punct de vedere. Înțelegând însă și alte aspecte decât cele sociale, cu atât mai repede ne vom reveni ca familie consacrată divin.
                                                  ***
Sunt doar câteva aspecte din multitudinea de variante pe care le trăim acum. A judeca cu ușurință gesturile celor din jur, nu ajută pe nimeni. 
Apar situații de viață specifice timpului de acum. A avea înțelepciunea de a căuta să le înțelegem e un dar pe care l-am primit și ar trebui să încercăm să îl înțelegem până nu se instalează traumele.

Preponderența femeilor ca unic suflet este un pic mai mare acum. Cea a bărbaților ca suflete gemene este ea mai mare. 
Deasta femeile sunt în număr mai mare pe calea spirituală. Echilibrul vine prin savanții bărbați care descoperă prin știință posibilitățile imense ale Ființei umane. 

Sper ca sufletul și spiritul să fie parte impreună, AICI, pe pământ a Întregului Divin.


6 comentarii:

  1. Sufletul pereche- sufletul geamăn. Încercați să înțelegeți clar ce este fiecare. Eu nu sunt un suflet geamăn. Dar nici sufletul pereche al cuiva. Spun asta pentru a mă proteja ?! nu. Ci pentru că am înțeles și știu ceea ce mulți nu vor să facă un efort pentru a înțelege. E un ajutor mai mare să determin pe cineva a căuta răspunsuri - mai ales pe această temă atât de fragilă, decât a-i da o ,,informație”. Poate multe se vor schimba, poate va veni un alt timp.

    RăspundețiȘtergere
  2. Consultații radiestezice pentru:
    - Compatibilitatea între persoane
    - Compatibilitățile pentru/la locul de muncă
    - Locuri benefice sau nu din casă, de la locul de muncă, instituții etc
    - Scanarea radiestezică a câmpurilor și centrilor energetici

    RăspundețiȘtergere
  3. nu exista decat conceptul de suflet pereche sau geaman.orice fiinta e completa.de ce divizati fiinta.nu vedeti ca facand asta subreziti minunea care e fiinta,intunecand-ui mintea?de ce scrieti lucruri care divid si nu ideei care unesc?fiinta e unica si nu are nevoie de mai multa cunoastere.doar de ea insasi.o zi faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știi, marile cărți ale omenirii, Biblia, Tora, Bhagavad Gita etc spun asta: din Creație, aici, fac parte bărbatul și femeia. Ce spui tu e adevărat, dar despre asta am scris în alte articole. Insă, că suntem bărbat sau femeie-nu cred că poți nega. Că fiecare trebuie să fie întreg în el însuși nu face obiectul de lămurire a acestui articol. Și cred că avem o nevoie imensă de cunoaștere, altfel devenim habotnici. Te-ai grăbit un pic, dar e bine. Zi minunată!

      Ștergere
  4. barbatul sau femeia reprezinta corpul.nu fiinta.nevoia de cunoastere o are mintea.fiinta exista fara cunoastere.zi minunata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Până la cea Ființă e cazul să ne cunoaștem și corpul și mintea și totalitatea care suntem acum. Se pare că însăși Ființa vrea asta.

      Ștergere

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text