duminică, 4 septembrie 2016

Forța creatoare și vindecătoare a Gândirii


Dorințele sunt mari consumatoare de energie. Doar imaginează-ți constant ceea ce vrei. Fără ,,sentimentalisme”. Dorința te duce pe făgașul păcatului. Aluneci.
Dorințele (prin centrarea gândirii asupra lor) aduc durere. Devin-o responsabil (exclusiv) de Libertatea ta. Pentru că fiecare sentiment dureros: mânia, frustrarea, neliniștea, frica, singurătatea sunt rezultatul credinței într-un gând neadevărat. Aceste gânduri SUNT realități pe care le creem în creierul nostru. Le spunem „impresii” și credem că sunt atât de adevărate încât cu greu renunțăm la ele. Devin CREDINȚE.

Propriile gânduri devin stăpânii absoluți ai vieții noastre dacă nu alegem conștient să le observăm. Ești TU acele gânduri?! Vrei să le ai mereu și mereu?!
Mintea noastră atacă o persoană (prin nemulțumire, frică etc). Chiar încearcă s-o anihileze. Simplu: îi spunem ce ar trebui, cum ar fi bine... Trecem la vorbe, apoi la atitudini apoi reluăm aceleași deprinderi. Cu alții, că doar nu trăim în deșert.

Mintea ne dictează viața. Ea ne ține mereu ,,preocupați” prin reluarea a două-trei –cinci (e mult, dar unora li se mai întâmplă), programe. Ruminăm. Adică reluăm un scenariu tot îmbogățindu-l. Și sigur ne îmbolnăvim. O gastrită, o depresie. Găsim o cale de a ne salva de sub tutela minții iar boala asta este. Atacăm pe alții apoi ne atacăm pe noi prin scenarii pe care continuăm să le facem chiar mult după un ,,eveniment”.  

La un moment dat mintea vede lumea într-un anumit fel. Și tu îi scrii scenariu. Parcă altceva mai bun de făcut nu ai, decât să te ocupi de nemulțumirile minții tale. Mintea devine așa O FORȚĂ. Și credem că așa suntem noi. Pe asta se bazează cei care ,,conduc”, formatorii de opinii, partidele, religiile. Creează un mic război în tine apoi vei accepta și pe unul mare, planetar. Creează o masă critică și un război real va avea loc. Și tu vei participa la el, chiar dacă nu direct. Coautor ești. Astfel contribui la lucrul care vreau să înceteze în lume. Începe prin a-ți opri propria suferinţă, propriul război. Aceasta este o muncă de-o viaţă dar merită și avem șansa acum să învățăm.

Nu lumea înconjurătoare ne cauzează disconforturi ci numai ceea ce crezi tu despre ea. TU! Proiectezi credința ta asupra lumii. Mintea devine personală, devine TU. Ceea ce nu este ok. E doar o părere învățată de la alții care au făcut și ei același lucru. Creezi atitudini care te vor devora. Crezi gândurile ( un anumit tip cu care ești obișnuit) pe care le ai despre ceva/cineva. Ele sunt doar percepțiile tale prin care CREEZI LUMEA! PERCEPȚIILE!!!=Propria ta lume. Și vei interacționa mereu cu aceleași ,,șabloane” până vei deveni conștient și nu le vei mai aplica. Tu renunță la ele, pentru că ele au viața pe care tu le-o dai, hrănindu-le mereu.

Credem că o anumită persoană ne ,,vorbește de rău”. De unde știi? Dacă știi că te vorbește de rău( e atitudinea ei, nu a ta), și începi să spui altuia asta, sigur vei începe a  „arăta” partea ta nemaipomenită ca să pui în balanță cât de bun ești tu și cât de nedreaptă este ea. Se numește bârfă. Acesta este un scenariu de care te vei ocupa apoi zile în șir. Riscul de a contracta o răceală este pe primul loc. Sau o durere de cap... Pentru că trupul tău (care este inteligent) nu vrea toxina nemulțumirilor tale. Sau a fricilor sau a multor alte ,,emoții”- percepții.


Tot ce este în exteriorul tău este o reflectare directă a gândirii tale. De acum sau de altă dată. Este doar despre tine. Este foarte dificil să te judeci pe tine așa că o faci cu alții. Culmea e că ei SUNT oglinda percepțiilor tale. Dacă spui: nemulțumire-sigur vezi nemulțumire. Indiferent cine/ce e în fața ta: prieten, copil, un copac. Orice. Tu ai dat un nume realității AȘA CUM O VEZI TU! Când vom accepta asta CU ADEVĂRAT, atunci vom trăi în RAI! Pentru că vom râde de năzbâtiile pe care le-am făcut până acum: am vrut o lume plină de suspansul fricilor, supărărilor, neajunsurilor, bolilor. NOI le-am creat, am învățat să le manifestăm (unii chiar au devenit atât de buni încât se joacă și cu alții. Acum se numește mass media sau clasă politică sau…). Și vom începe să GÂNDIM : bucurie, sau fericire sau sănătate și …. Ce să vezi, ele vor deveni realitatea noastră. Incă ne este frică să fim fericiți! Invățăm. Avem acum o mare, imensă, șansă.

Simptomul ataşării de gândurile dureroase există în fiecare. Și nu din cauza asta trebuie să suferim. Ci să devenim conștienți că există. Căutăm chiar aceste senzații pe care să le ,,arătăm” altora ca vă vadă cât de ,,sensibili” suntem.

,,El mă nemulțumește”! Sigur? Tu de ce te ,,nemulțumești” pe tine?! Oare tu nu îl nemulțumești pe el tocmai că EȘTI nemulțumită că el te nemulțumește?! De fapt ASCUNZI o nemulțumire față de tine însuți pe care nu poți (încă) să o conștientizezi.

Vrem să ne vindecăm dar GÂNDIM și ținem vagoane de gânduri toxice în noi.
Hai să stabilim ceva CLAR ( chiar dacă unii nu ar vrea să știe asta). Trecem prin diverse sisteme spiritual, esoterice… confundându-le cu cele de VINDECARE !!! Vindecarea e vindecare, un sistem esoteric e cu treburile lui. Maeștrii mei dragi, gândiți intens la acest aspect. Am auzit: păi se dă mare maestru dar are probleme personale, de sănătate etc !!! E normal să aibă. Poftim: marii duhovnici, părinții Arsenie Papacioc, Iustin Pârvu au îndurat boala înainte de plecare, părintele Arsenie Boca a trecut prin chinurile torturii, părintele Daniil de la Rarău a murit în închisoare torturat, părintele Gherontie Puiu a fost bolnav. Și sunt zeci, sute de exemple. Se îndoiește cineva de puterea lor de vindecare sufletească și trupească asupra a mii de oameni?! Sigur nu!

Confundăm spiritualitatea cu vindecarea ! Poți fi o persoană spirituală dar fără a fi vindecător/terapeut. Sau invers. Trebuie să înțelegem bine aceste delimitări. Intervine moralitatea celor practică. Cele două se întrepătrund dar până la un anumit nivel. Ceea ce se practică acum ca sisteme de vindecare, la nivelele de început nu sunt sisteme esoterice. Sunt la ,,vedere” chiar dacă unii au înțeles că interzicând ,,scurgerea de informații” din școlile lor, devin mai ….atractivi! (mă opresc aici cu comentariile).

Când am început practica ReiKi lipseau multe din informațiile care sunt acum. Este un sistem de vindecare personală care ne-a readus conștiința că putem avea grijă de noi. E prea puțin?! Unora se pare că nu le este de ajuns și titulatura de maestru îi dă peste cap. Dacă tu apelezi la îngeri, arhangheli ca să te vindece, să te asiste, să te îndrume... e treaba ta! Însă CUM e jos e ȘI sus! Dacă vrei o pâine= plătești!

 Ceri unui înger/arhanghel ceva, crezi că NU vei plăti?! Un bun exemplu: ,,din senin m-am trezit că am făcut nu-ș ce boroboață. Parcă ...mi-a luat Dumnezeu mințile!”. Nu! Doar a trebuit să faci o plată! Ai vorbit urât cuiva, ai înșelat etc. Nu e bine, nu e rău. Dau doar un exemplu. Insă ai fost folosit de entități pentru a interveni în viața cuiva. Chiar dacă salvator ( l-ai trezit, dureros. Dar l-ai trezit). Devine ....karmă! Un cerc vicios, la urma urmei. Bine se spune in popor: ,,până la Dumnezeu te mănâncă sfinții !!!”. Și cred în Marea Înțelepciune a străbunilor.

Nu putem noi să ne vindecăm de aceste ,,intervenții” pe care l-a urma urmei nici nu suntem conștienți de ele și deci nu ni le asumăm?! (dar sună bine, nu?!).

CRED că Dumnezeu știe pe cine să trimită în ajutor și așa nu am nici o obligație de a fi platnic cuiva. Iar Dumnezeu te îndrumă ȘI TU TREBUIE SĂ APLICI ! Doar TU !!! Faci un curs și înveți că punând mânuțele pe tine îți va fi mult mai bine, chiar te poți vindeca. Adică INCREDEREA ta îți va schimba vibrația. Deschiderea spre starea de vindecare este numai Dumnezeu. Căile și ajutoarele, îndrumătorii pot fi mulți. OMUL decide. Dacă e conștient și își asumă că poate și vrea și e dispus să facă asta. Dacă nu... altă dată!

Gândirea!!! Nu rațiunea ci sistemul de gândire al fiecăruia (pentru că avem unul personal preluat de la familie, anturaj...) e necesar să ni-l cunoaștem.  Așa am început articolul: Gândirea personală care îmbolnăvește pe toate nivele energetice.


Din fericire au apărut ,,sisteme” de vindecare care se ocupă (încă) fragmentar de îmbunătățirea GÂNDIRII. Le pricepem greu ( e normal, nu vă speriați), le asimilăm superficial, ni se par dificile sau, de ce nu, puerile.... Fiecare după cum are nevoie urgentă sau capacitate de percepție, sau bunăvoință.

Gândirea, formatată de credință (adică de religii) de până acum ne-a făcut să evoluăm! Etape necesare omenirii și nu are rost să căutăm nodurile.
Hai să ne TREZIM !!! (că tot e o zicere la modă acum). Adică: tu ,,gândești” și încă intens că ești criticat. Perfect! Te superi, suferi, începi să nu mai suporți. Un meniu întreg! Dar în clipa când te-ai supărat, suferit etc. ȘI TU AI CRITICAT atitudinea celuilalt! Și în loc să găsești o CALE corectă (numai prin Dumnezeu adică SATELITUL DOAMNE  http://dor-danaela.blogspot.ro/2014/05/satelitul-doamne.html    tu îți îndrepți toată energia către distrugerea ta și implicit a celuilalt. Adică iadul ! Propriu și personal.

,,Nu e atent/ă cu mine!” Sigur?! Dacă tu ai observat că nu altul nu este atent înseamnă că nici tu nu știi ce e cu tine. Pentru că erai ocupat să îl monitorizezi pe celălalt. Erai atent la tine?! NU! (poate doar să arăți bine, DAR nu la GÂNDURILE tale-ceea ce e cu totul altceva). Și ruminezi ,,nemulțumirea” până când formezi o pâclă și celălalt dispare după ea.Vă înstrăinați. TU nu erai atent la comunicare.

Așa este de mult timp pe planetă. Începem acum să înțelegem că maratonul acesta de dominație a emoțiilor, stărilor, care sunt încriptate în creierul limbic pot fi reformatate. Nu e dificil.Creierul ne servește cu tot ce are. Dacă vrem să diversificăm ,,meniul” învățăm. Reformulăm! Fiecare NUMAI cu el înșuși.



Vă recomand cărțile scrise de Katie Byron. Și mi-ar place, aș fi onorată să comunicăm. Să-mi spuneți cum ați înțeles voi. Vom deveni împreună mai bogați. Ne va fi mai ușor să formăm pentru noi și pentru copii, nepoți o nouă deprindere de a GÂNDI. 

Pentru că, la urma urmei, suntem doar un gând luminos și tandru, plecat din mintea lui Dumnezeu!  Iar trupul nostru are legile lui care depind ȘI de gândirea noastră ( la fel și planeta). Dar are ȘI Inteligența lui și dacă îl lăsăm se poate vindeca singur. Când punem mânuțele pe noi și conștientizăm acea căldură, tandrețe, de fapt lăsăm corpul să se vindece. Credința ne schimbă propria percepție. Noi, cei de toate zilele, nu intervenim. Da, facem cunoștință așa, cu vastitatea Inteligenței dumnezeiești. Sau Energia Spiritului, divină, cum vrea fiecare să o numească. 

2 comentarii:

  1. Este valoros cea ce citim in acest articol !!!!Este perfect adevarat ca gandirea pozitiva si dirijarea energiei vindecatoare prin metodele reiki ...este in folosul nostru , al fiecaruia !!!Dar articolul este prea incarcat cu alte abstractitati ....sau mai corect spus este amestecat si cu ...sa nu fie chiar incarcat !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gândirea pozitivă nu este suficientă. Starea DA! Nu fac referire numai la ReiKi. Știu că fiecare percepe din punctul lui unic de vedere,înțelegere. Mulțumesc pentru comentariu.Scuze că l-am văzut așa târziu.

      Ștergere

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text