marți, 11 noiembrie 2014

Legea Iertării Legea Iertării aparține omului. Omul este cel care creează păcatele, bolile, ura sau suferința, dușmănia. Dumnezeu nu are nimic de-a face cu acestea, nu El le-a creat ci omul. Care este singurul în stare să le facă să dispară prin iertare. Aceasta este o mare putere sufletească recuperatoare  și numai cel care o trăiește îi cuprinde esența eliberatoare din neanturile firii stimulând procesul de vindecare și de rezolvare a mesajelor conflictuale care apar în sistemul nervos. Pentru că aici este Sediul de memorie și de comandă prin  care învățăm să ne cunoaștem.Orice nemulțumire – crează o dizarmonie. Și nu există nemulțumire mare sau mică, pentru că impactul este diferit la fiecare. La fel cu toate celălalte care se văd sau nu.
Omul singur are puterea de a ierta toate cele făcute de el, începând cu sine – o parte deloc ușoară pentru că o evităm. Iertarea este o stare importantă în procesul autovindecării. Pentru că ea ascunde multe în noi peste care trecem din teama de a le ,,vedea” pentru că noi credem în ,,puterea păcatului” fără a ne gândi și ce presupune această ,,credință” preluată, moștenită.

Dacă ridic gândul la Dumnezeu – cu EL creez o undă de legătură ( Satelitul Doamne cum spune părintele Rafael Noica).

Dacă apare și las să mă copleșească gândul de supărare, de nemulțumire, de iritare etc pe șef, pe vecin, pe politicieni, pe copii, pe soț/soție, pe oricine sau orice, acel gând mă va face prizonier.  Eu devin prizonierul supărării, furiei, nemulțumirii și va trebui să tot alimentez acea stare cu propria mea energie. Dacă mă supăr pe cineva – eu alimentez supărarea și rămân în frecvența energetică respectivă.
 Neurologii au descoperit prin studii de ani de zile, cu sute de persoane că sunt necesare minim 12 minute de rugăciune, de meditație chiar și cu un cuvânt ( pace, calm, armonie) pentru că el să devină treptat stare statornică în noi și așa să ne schimbăm propria perspectivă și atitudine. Așa se formează o nouă deprindere recuperând treptat energia din celelalte stări care ne-au copleșit până acum.Învățăm să respectăm FRUMUSEȚEA din OM ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text