luni, 14 iulie 2014

Terapia Iertării

O informație cât mai detailată ne ajută să ne schimbăm viața- soarta, sănătatea, destinul.
Informația este energie – conține în ea percepții pe care le înțelegem treptat, cu cât ne focusăm pe acea informație. Dacă nu, ea se va șterge. 
Înțelegem înțelesurile doar atunci când le aplicăm noi înșine în relație cu ceilalți ...începând întotdeauna cu noi.

-        În plan subtil toți suntem cuprinși într-o vastă, UNICĂ conștiință. Nu acceptăm cu ușurință asta când e vorba de noi. Când ne raportăm la alții, da. Așa cum fiecare avem un subconștient care devine depozitul nostru și la nivel de omenire este la fel. Acolo sunt depozitele tuturor și altele încă neactivate. Acolo sunt arhetipurile.

 Creem lumea prin puterea gândurilor și simțămintelor  noastre – fie că știm sau nu. Informații, acum sunt ,și avem nevoie de ele. Religiile făceau apel la simțămintele noastre – să fie corecte, sincere. Se știe că la nivel cuantic percepția formei de energie depinde de observator, numai de ființa umană. In jurul nostru este un imens potențial energetic , undă și corpuscul în același timp. Iar manifestarea depinde de ceea ce alegem noi să fie acest ocean imens energetic. Este fantastic dar și înfricoșător. Așa înțelegem că noi suntem autorii realităților noastre. Fie că o acceptăm ca moștenire fie că o schimbăm cum vrem.

Însă mai este o întrebare: CINE gândește acest imens OCEAN ENERGETIC?! Realitatea lui oricât de subtilă ar fi, tot este creată de cineva care ...ne-o pune nouă la dispoziție. Dumnezeu împreună cu toți cei care știu deja și aplică legile din acest univers?! Noi? Marea majoritate de abia înțelegem sau acceptăm cu greu că există acest univers cuantic pe care îl modelăm mereu, cu fiecare gând care devine stare, care se materializează.




,,Ține mintea ta în iad și nu deznădăjdui” este mottoul lăsat de Sf. Siluan pentru secolul XXI. Cumva,devenim ori amorfi ori exagerat de sentimentali în relațiile noastre. Și suntem alături  de cei care au trăiri asemănătoare. Până într-o zi când ne dorim cu ardoare altceva. E un impuls lăuntric pe care nu îl ascultăm cu ușurință. Pentru că vine dintr-o zonă necunoscută de foarte mult timp.
 Tot mai multe femei, de o sută de ani încoace participă la cursuri, seminarii de spiritualitate, citesc enorm de mult. E adevărat că nu exisă încă o ordonare a gândirii- cea care vine din emisfera stângă, pe care bărbații au exersat-o intens până acum.

La fel de adevărat este că femeile au acces direct la emisfera dreaptă unde este un bagaj informațional imens. Pe diferite trepte de înțelegere și Putere. Intuiția feminină a fost recunoscută dintotdeauna ca fiind un atu dar, uneori și ca un blestem, atunci când ,,nu era cazul” – să fie aplicat în anumite situații vis-a-vis de ceilalți.

Spiritualitatea separă. Și trebuie să fim conștienți toți de asta, pentru a nu învinovăți pe alții. Începi să citești, începi să înțelegi altfel lumea, universul tău interior, în primul rând.

 INFORMAȚIA este ENERGIE. Să nu uităm asta - chiar dacă se mai întâmplă din când în când. Știm cu toții ce deosebiri de limbaj, de atitudine, sunt între un copil care învață și unul care nu. Mai mult chiar, aceste deosebiri sunt vizibile între adulți. Iar stările sufletești sunt din ce în ce mai puternice și trebuie înțelese, pentru a nu ne domina ele.

Repet: spiritualitatea SEPARĂ ! Uneori dureros pentru cei implicați afectiv în relații. De ce? Pentru că apare o diferență din ce în ce mai mare de energie care vine odată cu descoperirea puterii gândirii proprii, interioare.

Știu, apar și cei care învinovățesc pe cei care scriu, care predau. Motivația interioară este a fiecăruia dacă citește sau nu o carte, dacă vorbește sau nu cu cineva după ce a fost la un curs. Nu mai trăim pe vremea inchiziției. Nimeni nu te poate obliga să-ți faci exercițiile. Și...apropos: câți sunt conștiincioși și le fac?! Iar dacă tu vezi că partenerul tău  este fericit încearcă și tu să vezi DE CE este fericit. Ce il bucură atât de mult. Apare o ruptură/o breșă   în comunicare care treptat va îndepărta. Nu prea se mai poate ,,dragoste cu sila” fără o comunicare pe mai multe nivele ale FIINȚEI. Pentru că la asta se ajunge treptat. Iar a învinovăți pe cineva e simplu și comod. Uită-te în oglindă și vei vedea pe cine învinovățești.

Apropierea nu este față de persoana ca atare  sau de o carte. Ci este datorată rezonanței de cunoaștere.
A reproșa apropierea de o altă persoană uneori chiar interzicând să te mai duci, aceasta nu este dovadă de ințelepciune dar nici de iubire. Ci teamă. Că vei pierde. Da, vei pierde prin ne-prezentare. Pentru că poți și tu pune mânuța să înveți. Să fii curios ce l-a atras pe partenerul tău. Evident că este mai ușor să critici și să impui separarea intre persoane care comunică iar tu te simți singur, exclus.  

Decât reproșuri la adresa altora, a lumii întregi, mai bine informează-te asupra lumii, cu adevărat. Au apărut multe, multe cazuri de despărțiri între parteneri, între părinți și copii.

Spiritualitatea este un pas enorm către Dumnezeu prin Ințelegerea mecanismelor funcționării Creației. Și sunt multe acum- știința a făcut acel pas uriaș de care aveam nevoie. Cu sprijin din înalturi, asta sigur. Spiritualitatea înseamnă cunoaștere. Altminteri riscăm să devenim diletanți, să creem traume moderne. Noi dezechilibre sufletești, psihice. Instabilitatea emoțională datorată acumulării de informații - nepuse în practică, duce la boală, devenind și mai vulnerabili decât înainte. Deja apar acuzații că unele modificări (boli) psihice se datorează „spiritualității”. Riscăm să aruncăm copilul odată cu albia. 

Terapia Iertării, sau Ho.O-pono.pono aparține vindecătorilor kahuna. Circulă informații destule pe net, a apărut la noi și o carte ,,Zero limite” – Joe Vitale. Povestea începe cu dc. Len, cel care a vindecat bolnavii psihici care comiseseră omoruri. Fără contact fizic, vizual cu nici unul din ei.

= Cum i-a vindecat?! ,,dacă vrei să vindeci pe cineva, inclusiv pe un criminal bolnav psihic, o poți face vindecându-e pe tine” spune dr. Len.

Tot ceea ce suntem, tot ceea ce se întâmplă în viața noastră este o consecință a gândurilor noastre, a temerilor mai ales.



,,Înseamnă să accepți faptul că TU însuți – și nimeni , dar NIMENI altcineva- decât  TU ești creatorul a tot ceea ceea ce experimentezi, a tuturor evenimentelor pe care le trăiești. 

Nu întâmplător ajungi într-un loc, te întâlnești cu o persoană. TU EȘTI MAGNETUL, în tine se activează ,,ceva” care te va determina spre un anumit loc, persoană. Iar în acea clipă ai responsabilitatea ,,întâmplărilor” la care devii părtaș.

,,Problemele lor erau creația sa și de aceea tot ceea ce a trebuit să facă pentru a-i vindeca a fost să lucreze asupra lui însuși. Să șteargă el însuși gândurile care le-au generat. Pentru că datorită acestor gânduri s-au întâlnit.. a mărturisit de multe ori dr. Len. 

N.B. Sunt total de acord. Insă... speranța că te va vindeca așa cineva, fără ca tu să schimbi nimic în propria gândire, comportament, deja s-a instalat confortabil. Speranța -chiar nemărturisită, nedeplin conștientizată, dar existentă în subconștient, că vei scăpa de boală fără ca tu să faci nimic. Chiar fără plată-că doar terapeutul lucrează cu el înșuși, pentru el. Eroare! Trezim doar alte tipare în subconștientul propriu. Acum, când știi despre ce este vorba, devii propriul tău terapeut. Că este un drum mai lung sau nu, depinde numai de tine. Odată și odată, tot ne vom privi în oglindă. Este un aspect subtil, nemărturisit, care a apărut datorită accesului la informații și a credinței că dacă ai citit, deja s-a și întâmplat fără ca tu să faci altceva, fără a fi atent la stările interioare. 

Acesta este un aspect. Există și altul.

Să spunem că ai „scăpat” de starea care te stânjenea. Dacă nu te observi, dacă nu vei practica constant T:I: cu toate formele tale de manifestare care vor apare ulterior, vei fi marele nemulțumit. Ai fost ajutat-ajută și ajută-te! Continuarea este obligatorie! 

Evenimentele din viața noastră activează amintiri care se află în subconștient. Ce facem de obicei: bârfim, suntem nemulțumiți. Activăm și mai puternic energii care vor tot atrage. JUDECĂM lumea din jurul nostru judecând de fapt o parte din noi.
Și o să vedem dacă are sau nu dreptate dr. Len și toți cei care de mii de ani spun: ,,Cunoaște-te pe tine însuți...”.

 Unii vor să știe care sunt acele gânduri. Sunt mai multe – fiți siguri de asta. CINEVA din noi va ști sigur, cu siguranță. O parte din noi ȘTIE, dar trebuie să îi dăm permisiunea și încrederea să o facă. Fără a implica rațiunea, care sigur ne va bloca, căutând analogii. Nu e vina ei. 

,,Fiecare ființă are un câmp de influiență asupra lumii dar și invers ” este ceea ce au aflat în ultimul timp cercetătorii conduși de W. Braud dar și în multe alte centre de cercetare de pe lîngă marile universități. Cercetările acestea presupun mii de experimente.

Iar înainte de a trece la pașii pe care îi facem în Terapia Iertării, la tehnica propriu zisă, am să spun câteva cuvinte despre INERȚIE. Cu care ne confruntăm mereu, din plin, având și diferite aspecte. Ne propunem să facem ceva și amânăm, ne entuziasmăm de ceva și ...tot amânăm. Sau .... considerăm anumite lucruri, din start ca fiind de neînțeles sau  prostii ale altora, totul fără să verificăm. Sau , când suntem furioși, ne oprim foarte greu.

,,Universul are propria sa structură în Câmpul Punctului Zero. Vidul produce accelerarea particulelor, accelerare care la rândul său determină aglutinarea particulelor în energie concentrată sau ceea ce noi numim materie ”. 
Câmpul Punctului Zero, este un cazan de energii clocotitoare. Dar apar fenomenele de gravitație și de inerție care rezultă din interacțiunea cu acest Câmp. Din punct de vedere științific, încă nu pot fi explicare aceste interacțiuni.

,,INERȚIAeste tendința obiectelor -  stărilor, de a rămâne pe loc și de a se pune greu în mișcare, iar odată puse în mișcare , de a se opri cu greutate” 

Aceasta decurge din ,,Forța este egală cu masă înmulțită cu accelerația” postulatul lui Newton care de abia acum a fost fost dovedit matematic din 1687.
=Saharov, Haisch, Alfonso Rueda și Puthoff = SHARP

Pe noi ne interesează inerția stărilor noastre care derivă din starea materială a noastră. ,,Inerția este o forță Loretz, o forță care provoacă încetinirea particulelor ce se deplasează într-un câmp magnetic.” 

Cercetătorii au ajuns la concluzia că nu există două entități fizice fundamentale, ceva material și altceva imaterial, ci doar una singură: ENERGIA. 
Orice lucru din lume, orice ținem în mână, indiferent cât de greu, cât de dens, cât de mare, la nivelul cel mai de bază, se reduce la o mulțime de sarcini electrice care interacționează cu o mare fundamentală de câmpuri electromagnetice și alte câmpuri energetice – un fel de forță electromagnetică de rezistență sau de frânare. 
,,Masa nu este  echivalentul energiei – masa este energie sau , mai profund: nu există masă, există doar sarcină”.

-        Modificarea forțelor care împiedică mișcarea – adică a inerției. Ceea care ne domină și pe noi. Aici este necesară voința, dorința, determinarea. Toate ca să ne scoată din starea de inerție  care este o FORȚĂ teribilă. Asta voiam să vă arăt. Este ceva natural și a o cunoaște te scoate din starea de nesiguranță. 

Totul înseamnă într-un cuvânt practică. Degeaba înțeleg un concept dacă nu îl aplic prin autoobservare continuă, susținută. Iar dacă apar pauze, să le acceptăm și pe ele, fără a ne învinovăți, pentru că putem crea noi programe împotriva noastră la nivel de subconștient : că nu suntem buni de nimic. Ne auto-sabotăm.

Poate fi dificil să ne asumăm la început ceva ce practic NU am făcut. Dar …. Fiecare am alimentat cu dizarmonii mentalul planetei. Iar un gând al nostru s-a întâlnit cu un alt gând, apoi au atras alte gânduri și la un moment dat , crucial în viața unei persoane ea l-a atras și l-a manifestat cu o asemenea forță pe care persoana nu o putea avea singură. 

Bineînțeles că nu e întotdeauna așa. Acesta e un aspect ca să înțelegem de ce suntem părtași la dizarmoniile celor cu care NU întâmplător, ne întâlnim.

 Gândul nostru plecat cine știe când din noi, acum …ne atrage. Pe asta se bazează Terapia Iertării. Ceea ce a trebuit să facă dr. Len a fost să lucreze asupra lui însuși. Nu sunt de acord cu termenul ,,a șterge amintirile, sau gândurile” cum am găsit scris. Sau ,,le ștergem -metaphoric – înlocuindu-le treptat cu altele”. Energia este neutră. Nu are polaritate. Iar noi încercăm să schimbăm polaritățile și apoi să le dezactivăm. Adică oprim manifestarea – așa ca în Legea inerției.

 Practicând vom înțelege mai mult. Pentru că o parte din noi va recunoaște întotdeauna acest adevăr. Realitatea emoțiilor care devin stări psihice, ne afectează viețile mult mai puternic acum cu cât mentalul nostru este el însuși mai puternic.



-                     IARTĂ-MĂ 
– IMI PARE RĂU! = TE IERT- MULȚUMESC =                  TE IUBESC !!!

-        Iartă-mă! Cea mai mare Putere pe care ființele umane o au este Iertarea. Când iertăm eliberăm din noi o multitudine de forme de frustrare, de frică, de ură, de mânie, de vinovăție. 

Iertarea este o binecuvântare atât pentru cel care o dă, cât și pentru cel care o primește.

Cel care iartă își consolidează temelia propriei vieți interioare, a viitorului fără umbre. Avem un unic Creator în prezența căruia suntem întotdeauna.

Putem ierta o persoană, un grup, o situație, o întreagă perioadă din viața noastră deoarece fără iertare vom pierde încontinuu energie. Vom alimenta o stare de dizarmonie în loc să o folosim altcumva.
Toate bolile fizice, sufletești, psihice au o formă direct sau ascunsă de neiertare, în primul rând pe noi.

IARTĂ-MĂ! IMI PARE RĂU! Plecăm de la idea că toți ceilalți sunt oglinzile noastre, așa cum se tot spune. SUNT! Oglinzile stărilor noastre EMOȚIONALE, vizibile, asumate sau aflate în subconștient, depozitate cine știe de când. Aceasta este prima etapă în înțelegerea T.I. Atunci când dizarmoniile din noi cheamă-atrag MARTORI pe care îi și întâlnim. Pentru că nu le-am observat până atunci. Iar mici , mici manifestări sunt zilnice. Dar….obișnuința e prezentă pentru că noi funcționăm pe pilot automat, fără să fim atenți, fără întrebări, fără a-l observa pe celălalt. Doar ce ,,credem” noi e valabil. Dar…ceea ce ,,credem” este o preluare de la alții.

Incepem să-I judecăm pe ei, să-I certăm pe ei, să fim nemulțumiți de ei. Mulți simțim măcar pentru o secundă nedreptatea pe care o facem, dar… de ce să nu ne simțim bine admonestându-l pe celălalt?! Devenim in proprii ochi, atunci, cineva.

CE vedem noi în oglindă?! Pe noi. Dar CE anume din noi atunci când ne gândim la o altă persoană sau situație?! Părerea noastră transformată în reflexie.

Reflexia noastră pe care am proiectat-o cu o viteză mare în afara noastră. Asta vedem prima data. Iar această reflexive este formată din energia nostră. Noi am ,,scos-o” din noi. Atrasă fiind de unda DIN cealaltă persoană.

Frumos, cu sinceritate, cu gingășie, cu tandrețe îi spunem: IARTĂ-MĂ, IMI PARE RĂU! Pentru că în loc să folosim energia pentru a crea ceva minunat am folosit-o într-o dizarmonie.

Conștientizând că este energia noastră ne va fi mai ușor, e mai acceptabil cumva să ne purtăm frumos cu ea. FORMA în care arată acum nu e prea ușor de privit. Bine că nu avem acest dar. Dar știind că este a nostră ne ajută.

Gândiți-vă la formele în care îngheață apa, a lui M. Emoto. Atunci când spunem ceva neplăcut sau o rugă. Nu numai în subconștient avem înmagazinate aceste forme ci și în NOI. Pentru că suntem apă 70%. De asta simțim o așa mare mare fericire atunci când avem gânduri armonioase. Trebuie să învățăm să avem această conștientizare: că suntem creatorii proprii ACUM. Asta este PUTEREA noastră ACUM pe care e bine să ne-o asumăm.

Repetăm Iartă-mă – imi pare rău până  simțim o eliberare, liniște. Inseamnă că ne-am recuperat  energia de o anumită formă și am transformat-o. Poate dura ceva timp dar sigur merită.

 Acum, următoarea etapă. Pentru că am afectat pe alții, i-am atras noi pe ei, sau ei pe noi. Cert este că REZONAM unul cu altul. Aveam același ,,filon” de energie dizarmonioasă în noi. Urmează sentimentul- oglindă al celuilalt. Care și el va primi iertarea noastră atunci când cerem iertare. Pentru că la nivel de câmp s-a format un egregor. Eliberarea se face mulțumindu-i cu recunoștință că ne-a ajutat să ne vedem.

Fără entuziasme, sentimentalisme, care s-ar putea să nu ne elibereze. Cu simplitate și sinceritate.  Ne recuperăm o parte din noi dar ȘI ELIBERĂM CEALALTĂ PERSOANĂ.


Dacă eu gândesc într-un anumit fel despre o persoană acea persoană devine un prizonier al gândurilor mele. Tinde treptat să se conformeze percepției mele. Mai devreme sau mai târziu se va conforma acestei percepții. Imi va confirma percepția mea despre el pentru că….EU voi fi dispus să văd doar așa, indiferent de ce face, de ce este/cum este acea persoană. Eu o voi vedea NUMAI conform percepțiile mele. Nu e dificil de înțeles acest lucru. Dar…nu ne place de obicei să gândim așa.

Actele unei persoane devin o consecință a ceea ce gândesc eu despre ea, în relația ei directă cu mine. Și putem observa , deranjați de asta, că față de alte persoane, ea este altfel. Și evident ne supărăm, eventual reproșăm, învinovățim.

Trebuie să ne asumăm toate aceste aspecte. Știu că nu am fost obișnuiți până acum, dar…. Măcar de acum încolo să o facem.

A nu ne grăbi cu judecarea altei personae sau situații este o atitudine corectă dar …și a mă observa pe mine, gândurile, stările mele în prezența altei persoane e necesar. De multe ori spunem că și iubim acea persoană dar…

Acea persoană  va mai fi prizonierul gândurilor mele dar și eu alor lui. Suntem atrași în lucruri mici, o supărare pe vecină, pe autobus… apoi ele se amplifică până când le vom rezolva sau vom trăi traumatizați.
Dr. Len nu se judeca, nu judeca ci aplica înțelegerea Înțelepciunii pe care o primise și o practicase până atunci. Care devenise parte din el.


A judeca pe altul însemnă o lipsă de responsabilitate asupra propriilor erori pe care nici nu vrem să ni recunoaștem. Credem că răzbunarea ne va aduce liniște, pace sau chiar speranța că vom mai putea înrobi pe celălalt. E de evitat asemenea stări sau persoanele care sunt veșnic nemulțumite sau care doresc răzbunări. Ne pot atrage cu ușurință în cercul lor. Voi vorbi un pic mai încolo despre asta.

O persoană care judecă sau vrea să se răzbune nu înțelege nimic din Iubirea ca atare. Și nu va avea prea curând putere de a se privi în oglinda propriului suflet. De asta se amână începerea T: I: de foarte mulți.

Acestea sunt erorile de gândire pe care nu e cazul să pierdem timpul și energia să le reproșăm părinților, profesorilor așa cum se mai întâmplă. Ei ne-au dăruit viață, ne-au dat din ceea ce aveau ei. Acum facem noi un efort. Pentru a nu le da așa mai departe dacă tot ajungem în această fază a vieții noastre.

= TE IUBESC !!! Nu îi declamăm celuilat că îl iubim ca să îl întoarcem … Așa cum am auzit. ,,Păi, nu a revenit și doar i-am spus de o sută de ori” .Păi….ai vrut să o manipulezi, nu s-o eliberezi de gândul  de ați fi prizonieră.

Am spus de multe ori că este cazul să tăiem legăturile, să eliberăm persoanele dragi. Pe unii i-a luat cu …fiori. CUM să fac așa ceva?! Păi…de ce nu! Legăturile de iubire se refac întotdeauna. Și încă mult, mult mai puternice. Așa se vede posesivitatea din noi. Când nu vrem să îi eliberăm pe cei dragi, când ne e frică. De ce?! Increderea in iubirea din noi ESTE ENORM DE MICĂ! De asta. Geloșii NU iubesc. Sunt persoane extrem de posesive și periculoase pentru ei dar și ptr cei din jur.

Avem în memoria AND-ului nostru posesivitatea. Când spunem Te iubesc, îl vreau în cercul meu de putere, să-l domin, să-mi fie prizonier
.
= Când spui Te iubesc, după ce au dispărut reflexiile, te adresezi  scânteii divine din celălalt. DACĂ poți asta, înseamnă că propria ta scânteie divină este vie. Doar așa o recunoaște pe a celuilalt, pentru că nu avem alt mod de a recunoaște ceva.

Bucuria, fericirea pe care o trăiești atunci este semnalul că te-ai eliberat, eliberând.

PRACTIC; cum facem T:I: ?! așa cum am spus, a-l atrage pe celălalt în cercul tău de putere – fiecare avem un asemenea cerc, care este radiația câmpului personal, este periculos. Pentru că este dominație. Așa făceau cei cărora le spunem vrăjitori. Și nu poți fi sigur că până în final cel puternic vei fi tu. Celălalt va lupta din răsputeri să scape iar rănitul vei fi tu. Victima ajunge să domine agresorul.

= Ne imaginăm un con de lumină, o piramidă rotunda de culoare alb strălucitoare. In alb sunt toate culorile. Poate una din ele nu este necesară celeilalte persoane, o poate considera ca o nouă agresiune. Bine, sunt și cazuri speciale când clar, o anumită culoare e necesară.

In interiorul piramidei ne imaginăm semnul infinitului- un opt culcat care este in jurul nostru dar și al celeilalte persoane. Cred că la nivelul plexului solar și cel al inimii este cel mai bine.  Dacă sunt mai multe persoane, la fel semnul infinitului intre noi și fiecare persoană în parte. Ca petalele unei flori. Noi avem /suntem în petala noastră iar fiecare în petala lui.

Apoi începem cu reflexia nostră, cu sentimentul-oglindă a celuilalt, până simțim scânteia divină cum ne luminează și o recunoaștem și în ceilalți. Până nu trăim acest sentiment, T:I: nu este gata. Poate dura o lună sau 3-4. Sau o săptămână, sau o zi.

Pentru că aici sunt înmagazinate multe amintiri , cele care ne-au transmis emoțiile. Noi suntem suma tuturor emoțiilor noastre, purtători în AND a tuturor amintirilor de neam care devin personale. Emoțiile legate de amintiri sunt cele care ne afectează prezentul. Pentru că o supărare ne face să trăim mereu momentul producerii ei. Să fie mereu ,,clipa” actuală. Dar și cea viitoare. Subconștientul asociază o acțiune sau o persoană din prezent cu ceea ce s-a întâmplat cândva. Iar ,,întâlnirile” tocmai asta scot la iveală.

Ajungând să Il recunoaștem pe Dumnezeu ca parte prezentă în viețile noastre ne vom împlini. Va fi o atingere divină de care devenim tot mai conștienți. Doar așa devine Realitate în realitatea noastră.

Și…dacă suntem rezultatul gândurilor noastre, atunci să ÎL gândim pe Dumnezeu. Doar așa realitatea nostră va fi ,,transmutată” de însuși Dumnezeu. Fără această conștientizare devenim …monștri.

Lipsa iertării asupra noastră și a altora este cea mai grea toxină stocată în noi. 
Corpul nostru are o inteligență proprie divină, naturală care poate fi blocată de gânduri repetate de furie, supărare. 
Gândurile noastre negative blochează căile neuronale și crează boli și dizarmonie între celule. Fiecare gând negativ pe care îl avem despre noi sau despre alții sunt ca niște fire care ne înfășoară. Pe noi înșine și pe noi de alții.

Lucrați voi cu voi înșivă. Nu tot întrebați CUM trebuie să fie, CE să simțiți. Suflarea divină din fiecare știe și vă va spune întotdeauna. Învățăm treptat să avem încredere în ea. Am trait dependenți unii de alții, hrănindu-ne energetic unii din alții.

Nu trebuim să mimăm înțelegerea ci să fie acea coborâre și  predare interioară. De care parcă ne e teamă pentru că nu suntem obișnuiți. De asta nu avem încredere în noi și căutăm rețete. E o trezire spirituală în masă acum care are un unic scop: sacralitatea din noi. Credința în cel care a înfăptuit acest imens și ordonat Univers trebuie să fie totală. 

Ne folosim de o energie care nu ne aparține, din care suntem formați în totalitate și care e și la dispoziția noastră. Ne impune cineva ceva?! Eu zic că nu. Dacă suntem ignoranți vom fi marionete sau, învățăm simplu și cu consecvență cât suntem de iubiți.

 Stările noastre gândite clar sau nu, ne determină realitatea și o creează. Gândurile pot fi stăpânite doar dacă ne uităm în inima noastră – de care uităm mereu. Ea generează un câmp electromagnetic mult mai puternic decât al creierului. Ea nu este emoție, nu este doar un gând. Este o totalitate a ființei. Iubire!!!

Sentimentele noastre de ură, de furie, de bucurie, de fericire produc modificări în trup dar și la mulți km depărtare și nu știm unde se pot opri.
Plecăm mintea în inimă și găsim iubirea acolo.



Și ca de obicei, vom începe T.I. cu Consacrarea!

.


11 comentarii:

  1. Săru'mâna Daniela,
    Îndrăznesc o mică completare:INERȚIA=FORȚĂ CARE SE OPUNE SCHIMBĂRII DE STARE
    Oare nu ATAȘAMENTUL este principala armă a inerției?
    Ca să ies din "zona de confort"trebuie să depașesc inerția stării de bine pentru că îmi place acolo.Sunt atașat de acea situație.
    Îți mulțumesc,te rog iartă-mă,te iubesc.Pace în suflete.O zi minunata tuturor.S.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult pentru completare. Binevenită. Atașamentul este una din forțe. dar poate fi și neîncrederea că nu faci bine, că nu are rost, că nu vei reuși...Pentru că fiecare are un moment de inerție când trebuie să se pună în mișcare, iar acel moment e ca o colapsare.De fapt atunci îți aduni forțele care sunt atât de puternice încât inspăimântă. Și când facem o alegere , fiind personală, suntem SINGURI și apare neîncrederea. Parcă dorim să mai stăm un pic , să mai acumulăm invățături sau poate să primim un mic ajutor...Sunt multe aspecte iar fiecare il avem pe al nostru. Numai Bine vieții tale !

      Ștergere
    2. Da, multumesc, incep sa inteleg totul.

      Ștergere
  2. O completare pe care e necesar să o scriu. Marea mea bucurie, fericire este că există persoane care PRACTICĂ constant T.I. Sunt atâtea sensuri de descoperit încât te uimești CUM de nu ai văzut, înțeles mai demult, doar ai citit textul de atâtea ori.
    E adevărat că toți ceilalți sunt OGLINDA stărilor noastre. Dar.... sunt și stări potențiale. Pe care le avem și nu e obligatoriu in viața asta să le și manifestăm. Insă atunci pătrundem într-un „anturaj” –așa cum i s-a intâmplat dr. Len de a ajuns să trateze acei criminali periculoși. Este fascinant ce spune. Pe el s-a tratat. Pe ei nu i-a văzut niciodată. Doar nume și poză. Lucrând cu ei, lucra și cu el.
    Erau „responsabilitatea lui”. Nu și-a pus intrebări de ce, ce caută acolo. etc. Și nici măcar nu existau similitudini între viața lui și a lor la nivel uman. La alte nivele da.
    Dacă ai ales să faci terapie. Atunci vei face asta. Mereu vei vindeca.
    In structura noastră avem loc de multe.
    Deci: ce se intâmplă in jur ESTE și va fi responsabilitatea noastră. MEREU și pentru totdeauna. Când reușim să rezolvăm o situație, atunci reușim mult mai mult.
    Doamne Ajută tuturor !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. INCA O DATA ITI MULTUMESC PENTRU MINUNATUL ARTICOL. OARE DE CE DE MULTE, MULTE ORI UITAM LUCRURI ATIT DE MINUNATE PE CARE LE-AM INVATAT.AZI CHIAR ERAM SUPARATA PE MINE INSUMI CA JUDEC PE CINEVA DRAG SI MA SIMTEAM RAU, DAR IN NOAPTEA ASTA CITIND ARTICOLUL TAU MI-AM ADUS AMINTE CUM MI-AM REZOLVAT SI ALTE SITUATII ASEMANATOARE SAU NU CU HOPONOPONO. MULTUMESC SI TE IMBRATISEZ

    RăspundețiȘtergere
  4. T.I. (Terapia Iertării) Poate părea un pic ciudat, dar o practici pentru tine. Când te vei iubi și respecta pe tine T.I. devine Terapia Iubirii. Nu vei mai fi supărată, nu vei mai avea motive de tristețe. nu este ușor dar tot trebuie să începi odată și odată să consolidezi starea ta armonioasă de om. In fața Iubirii se pleacă toate stihiile pe care tot noi le provocăm.
    Iți mulțumesc pentru sinceritatea comunicării tale. o caldă îmbrățișare !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Atunci când plecau spre biserică, bunicii aveau obiceiul de a-și cere iertare de la toți ai casei. Era un ritual respectat de fiecare dată. Te priveau cu smerenie în ochi și spuneau: „Te rog, în numele lui Iisus Hristos, iartă-mă!”. Nu faptul că îți cereau ție iertare era „ceva” ci TU ÎNSĂȚI TE SIMȚEAI ELIBERAT! Dispărea orice urmă de supărare, de mânie. Eliberai și erai eliberat! ....

    RăspundețiȘtergere
  6. De cand ascult sau citesc ceea ce postati simt foarte clar ca VREAU SA TRAIESC LUCRURILE CARE LE SPUNETI AICI ! Cu ce sa incep ? Unde sa incep ? Va multumesc !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe frânturi, toți le trăim. E nevoie de perseverență și disciplină interioară. Acceptarea că exteriorul este reflectarea REALITĂȚII INTERIOARE. CUM ești în interior? care este starea interioară ACUM? ce nume îi dai stării?
      5% suntem conștienți de ceea ce facem, gândim. suntem doar 5% din existența noastră?! 95% CINE este?! cum este?! poți afla doar privind în interior.Cu calm, detașare, cu uimire, dacă vreți.
      Așa ințelegem și acceptăm că lumea exterioară este in conformitate cu cea interioară care doar rulează programările de care am avut parte. Nu e suficient să înțelegem un lucru. Trebuie să-l și aplicăm ca să ne convingem de Puterea lui, ca să devină realitate(sau nu).
      Numai de bine și reușite!


      Ștergere
  7. Oameni frumoși, nu vă apucați să agresați persoanele din jur, CERÂNDU_LE insistent, IERTARE!!! Dr. Len, nici nu a cunoscut fizic persoanele asupra cărora i s-a cerut să lucreze. Aspectele interioare asupra cărora a lucrat, le avem IN NOI, genetic, de foarte multe generații. Gândiți-vă la asta, fără temeri de prisos.

    Subtilitățile mișcărilor sufletești pe care le trăim, cer timp de aplicare, cu înțelepciune.

    Citiți, re-citiți ... și conștientizați-vă propriile stări interioare. Ele trebuie să fie clare, sincere, stabile. Iertarea crează o rezonanță teribilă in jur, dar atunci când e statornică în firea noastră. Când depinde de comportamentul cuiva din exterior, inseamnă că mai avem de lucru cu noi înșine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu cât înțelegem coordonatele vieții care ne pot aduce armonie, abundență, prosperitate, liniște, căutăm și mai multe INFORMAȚII. Doar atât! din când în când practicăm câte ceva apoi ... Am auzit de multe ori: „ In sfîrșit, am înțeles ...” după ce spusese asta și acum 2-3 luni sau un an. Nu avem timp să fim atenți la stările noastre. E prea plictisitor, e prea repetitiv. Vrem o altă tehnică care să ne arate CUM să anihilăm vechile deprinderi. Uneori vrem să mai stăm față în față cu ele și căutăm ceva, pe cineva care să ne ajute. Sigur că găsim, nu asta e problema. Numai că ne formăm un cerc în care ne învârtim.
    Da, observând asta, lucrez cu acest aspect. Persoanele respective pot dispare din viața mea. Nu mai simt că avem nici o legătură, că s-a întâmplat ceva. se pot simți singuri, trădați... Emisfera stângă deja e la lucru. Și va activa, în continuare, noi situații care corespund stărilor actuale. Respectarea Poruncilor strămoșești este mereu uitată! TU le aplici, nu altul pentru tine!
    Neștiind ce se întâmplă, persoanele respective, devin anxioase, sau nemulțumite că nu au fost ajutate suficient. Și da, vor apare ÎN VIAȚA LOR, oameni care le vor oglindi acest aspect.

    FIECARE SUNTEM RĂSPUNZĂTORI DE NOI, de stările, gândurile, atitudinile noastre. Nu suntem bebeluși la o perpetuă grădiniță, având nevoie mereu de educatori.
    Atenție la RESPECT! Declarațiile de iubire declanșează legături, dau dependență. Așa suntem obișnuiți. Apoi simțim că ne sufocăm sau suntem nemulțumiți. Când RESPECȚI pe cineva, recunoști, fără atașament, o parte din propria ta valoare care va crește. RESPECTUL este o formă supremă a iubirii. Il iubim și pe Dumnezeu, dar dacă nu ne dă ce vrem... RESPECTUL are nuanțe de armonie, de înțelegere și înțelepciune, de gingășie și este o valoare mult deasupra limitării noastre umane.

    RăspundețiȘtergere

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text