KUNDALINI, NADISURILE, CHAKRELE

Kundalini - ritualul străvechi – când lacrima devine stea

Valul care ne aduce cunoașterea este în noi, păstrători ai gândului care devine treptat cuvânt atunci când privim a uimire.
O amintire de pe un drum sălbatic al munților de dincolo de Putna, în Țara Razelor de Soare. Pe poteca șerpuită apare brusc o bătrână, cu o bâtă noduroasă. Doar dacă te lipești strâns de stâncă mai poate trece pe lângă tine. Trecere! Așa cum au trecut anii peste chipul care doar se zărește din broboadă. Ea ne dă binețe parcă pentru a saluta uimirea din noi cei trei călători. 
A apărut de după  o cotitură venind  din nicăieri.Nu se auzise nici un foșnet, nici o călcătură de om sau boncănit de bâtă. Își îndreaptă ținuta alunecând un zâmbet care ne farmecă, devenim dintr-o data guralivi. O geană de privire  ne oprește brusc din sporovăială.
,,Sunteți din cei cu carte a văzutelor!” afirmă sigură privindu-ne până dincolo de noi.  ,,Colind muntele i*st de ceva amar de vreme și mi-i drag să văd oamni. Mai ales -nsămnați. Și eu snt însemnată că am ajuns să șchiopăt de picioru stângu. No hi beteșug, că nu doare! La zîle mari mi se/ntâmplu mai tare”.
Ne privește lung. ,,Picioru stângu mare însămn iste. Da s-o uitatu de atâta amar de vremuri. Danțurile însă l-o păstratu!”. Clar, pe mine m-a pierdut pe după înțălesurile care fulgeră scurt. (Atât cât la primul popas să trecem în revistă dansurile ,,cu piciorul stângu”).
Agită bâta scrijelind în colbul potecii. Însamnă câteva ierburi fluturând-o peste ele și ne salută cu :,, Drumu bunu s-avețîi!” Dispare pe potecă după cotitura de unde se ivise. Ai mei însoțitori se apleacă din mijloc de parcă salută o regină.
,,A fost Baba. O știu de mic așa cum și tata și bunicu și stră* o știau. Cred că își transmit din generație în generație știința vindecării.

Eram mai bâtă decât bota din mâna ei- asta am înțeles ceva mai tîrziu când am apucat pe calea păstorilor care creaseră sară de sară, mulgând mioarele, Calea Lactee. Înainte, drumul le fusese netezit de străbuna Dochie care își închinase Mioarele, ea rămânând în inima de piatră și foc a Muntelui Mare.

O amintire pierdută printre  foșnetul pădurilor. Multe rotiri ale soarelui, multe calendare ale lunii au trecut de atunci, ajungându-mă și purtându-mi-se vremile.
O amintire care a alunecat de multe ori prin mine. Simțeam că atunci am întâlnit pe acea potecă a muntelui, nemurirea. Mărturisesc că am suprapus acea strămoașă peste chipul Dochiei, ori de câte ori căutam sensurile mitului. Și mă îndruma întotdeauna.

Cred că Dochia e și o funcție din misterele străbune nu numai un nume. Nume purtat de sora lui Decebal. Legende, cântece au rămas să spună jalea acelei pierderi. Redată și pe Columna lui Traian. Scenele XXIX și XXX. Din care reiese cum a fost atacată fortăreața în care se afla sora lui Decebal împreună cu alte femei de rang mare, înalt.
,, … și mai ales pentru că Maximus capturase în același timp și pe sora lui Decebal și o cetate puternică, regele dac se arătă gata să consimtă la tot ceea ce i s-ar porunci, nu în intenția de a se ține de cuvânt ci de a mai răsufla deocamdată” ( Cassius Dio).


Precum se știe ,,au dispărut” scrierile despre acele vremi. Columna însă a rămas. Mulți sunt de părere că prizoniera împreună cu suita ei trebuie să fi însemnat foarte mult pentru regatul dac. Probabil era și Marea Preoteasă. Știu, sunt lucruri greu de spus, greu de scos la iveală din adâncul misteriilor. Care existau și erau admirate și practicate în întreaga Europă de înaltele clase.

Decebal a fost pentru daci Rege, Mare preot și Zeu. Și încă se practica Căsătoria Sacră așa ca în vremurile de dinainte. La fel ca între Iisis și Osiris.

Capturarea Dochiei și copiilor regali – așa cum se observă pe Columnă, însemna o pierdere uriașă. Nu din motivații sentimentale ci de continuitate a unei Puteri pe care doar cei inițiați o știau. Desigur că și Traian. Pentru că se practica Marele Cult al Naturii. Cel Adevărat. Doar pietrele îl mai vorbesc acum ?! se pare că nu. Frânturi au fost duse mai departe de mulți. Frânturi dar care și așa dau o imensă Putere celor care le practică. Și care au început să fie regăsite, apărând trudnic prin munca de o viață a celor care se apropie cu smerenie și iubire de ele.

Se spune că Traian a promis  Zeului Nenumit al dacilor un frumos Templu. Speculații s-au făcut: că era din neamul dacilor sau că a hotărât să promită Zeului Dac Suprem că Îl va sărbători mereu de acum înainte dacă își va arăta bunăvoința. O practică foarte veche. Un serviciu divin pentru a-I câștiga bunăvoința a fost adus Zeului de însuși Impărat așa cum este redat în scena VIII de pe Columnă. Zeul ,,trebuia convins să vină la Roma”. Pare un basm, pare ceva care nu se poate întâmpla aievea ci e doar un joc. Un Împărat – Pontifex Maximus,  oare chiar ,,se juca”?! Nu este un basm. Mulți știu...

Natura este VIE și are Legile Ei, energiile Ei. Acestea constituie baza tuturor Misteriilor.


Ajunsă într-o altă etapă a vieții, Dochia, cea din basmele noastre, pregătește Înlocuitoarea și se retrage în munți. Lepădându-și cojoacele ( însemnează Calea) devine stâncă. Piatră. Intră în Adormire. Piatra reține- conține informații asemeni unui computer modern. Prin povestiri ni s-au transmis multe doar să învățăm a le pricepe. Uneori (?) se practica alt cult decât cel care era la vedere, pentru masele de credincioși dintr-o religie. Modificarea voită, datorită unor interese de a subjuga conștiința umană și a o ține blocată, a funcționat.

Ceea ce m-a ,,urmărit” ani de zile a fost informația legată de piciorul stâng ca ,,însămn” cum spusese Baba din munte.

 Câteva exemple:

-        Călcâiul lui Achile – zeiţa Thetis în grija ei de a-l apăra de orice primejdie, l-a cufundat în Styx, râu din Infern, a cărui apă te făcea invulnerabil. Dar zeiţa, când l-a scăldat în apă, l-a prins de călcâi, aşa încât Ahile a devenit invulnerabil, cu excepţia călcâiului de care l-a ţinut Thetis. Eroul a murit în războiul Troiei, nimerit de o săgeată tocmai în călcâi. Expresia serveşte spre a semnala locul vulnerabil, punctul nevralgic al unei persoane. Nu se specifică de care picior a fost ținut.

-        Se știe că piciorul stâng dezvelit sau ,,ascuns” se practică de către candidații anumitor mistere încă de  pe vremea cultului lui Mithra, care îndoaie piciorul stâng, sau preoții zei persani și sirieni care stau în fața Arborelui Vieții,  în India,  unde piciorul este uneori drapat altfel, sau în intrarea în masonerie.
-       


-        În China, unul din cei opt nemuritori ai taoismului, Lan Tsao-Ho, umbla cu un picior descălțat în timp ce cânta la flaut despre ,,Calea vieții” (J. Frazer)
-        Celebra pictură ,, Madona cu Sf Anthony of Padua and Roch” 1508,a lui Tițian

-        Pictura de pe cupola baptisteriului arianilor din Ravena
-        O imagine sugestivă este  pe Columna lui Traian: scena XII. Auxiliarul care dă indicații soldatului ARE în dreptul piciorului stâng o flacără ( flacăra semnifică inteligența).

Însă dincolo de toate acestea –sumar redate (dar sper că v-am trezit interesul) avem Mitul Zeului șchiop, CĂLUȘARII dar și studiile științifice ale savanților: Lee Sannella, I.  Bentov și H. Motoyama.

Tradițiile arhaice daco-trace amintesc despre un rege-zeu șchiop, sau desculț la piciorul stâng. Aceasta este condiția magică a personajului mitic, a calităților sale de excepție.

Cel mai vechi personaj asociat cu această magie a piciorului stâng descălțat/șchiop este tracul Lycurgos – Furia lupului, care a supraviețuit până astăzi fiind motivul central al zilelor lupului, Filipii de toamnă- sau Grădinețele .13 nov, 12-16 nov, 21 și 30 nov. Filipul șchiop sau Grădinețul șchiop. Zeitatea tracă aflată în lupta pentru supremație cu alt mare zeu, Dionysos.

Lupul e singurul animal ce poate vedea dracii, alungă bolile copiilor şi, alături de vidră, călăuzeşte sufletul mortului spre lumea de dincolo.

„Filipul cel Şchiop” sau „Filipul cel Mare” este o divinitate arhaică a lupilor şi conducătorul „haitei divine” a „Filipilor”, activă în mai multe zile ale anului. Ceilalți Filipi te mai pot ierta, dar Filipul Șchiop – niciodată. 

Animal totem al dacilor, lupul este venerat, fiindu-i închinate anual peste treizeci de sărbători. În Ţinutul Pădurenilor a fost atestată o practică străveche potrivit căreia nou-născuţii primeau primul lapte printr-un instrument ritualic numit „gură de lup”, transferându-se astfel pruncului puterea animalului invocat, iar în Maramureş există încă sate în care copii bolnavi sunt vânduţi simbolic şi rebotezaţi cu numele de „Lupu”, „Lupşor”, „Lupaş”, „Lupaşcu”, primind în acest fel protecţie de tip totemic. Sau erau înveliți cu balana animalului protector.

-        Iason, eroul care a adus ,,Lâna de aur” regelui Pelias, a primit însărcinarea fiind descălțat la piciorul stâng. La fel și Perseu purta numai o sanda când a plecat în căutarea Gorgonei pentru a o elimina.

-        Și Sf. Ilie a pocnit din bici atât de tare încât Dumnezeu s-a speriat și a căzut și s-a lovit la picior începând să șchiopăteze. Sau se zice că atunci când Maica Domnului năştea pe Fiul Sfânt, Ilie a trăsnit un Drac iar Fiul s-a speriat. Dumnezeu l-a pedepsit pe Sfânt şi i-a uscat mâna dreaptă. De atunci Ilie este stângaci.).

In ritualul Călușarilor s-a păstrat ,,secretul piciorului stâng” vătaful fiind cel care activa energia care îi transforma pe cei admiși în ceată în ființe mitice. Numele Irodiesei era pomenit înaintea oricărui dans ritual, înaintea fiecărui ospăț. Era vechea Doamnă a geniilor Naturii. Nerespectarea Stăpânei îi putea duce la a fi victimele cortegiului ei de zâne. Ocrotirea din partea Nevăzutelor cerea obolul curățeniei sufletești și trupești.

Lee Sannella , un psihiatru recunoscut ca fiind unul dintre specialiștii recenți ai fenomenelor legate de activarea lui Kundalini, descrie multe cazuri . 
Un artist de 50 de ani, după mai mulți ani de meditație transcendentală, a început să se simtă furnicături la nivelul brațelor și căldura mâinilor. Ea nu a putut dormi timp de mai multe zile, valuri de energie părea a devora corpul său. A visat în mod repetat că conștiința i- a părăsit trupul, un sunet continuu și puternic a apărut în cap, crampe în degetele de la picioare ei mari care au fost urmate de o senzație de vibrație în picioare. Aceste vibrații urcat pe partea inferioară a spatelui și apoi de acolo la craniu, dând impresia că a fost delimitată de o bandă”.

Un alt exemplu: un antropolog, Richard Katz, a studiat un trib din desertul Kalahari. Acest  trib practica un ritual prin care își propune să trezească, "n / um", pentru a ajunge la o stare numită "Kia "în care apar oportunități extraordinare, puteri de vindecare, mai ales de vizualizare la distanță,  mers pe foc, etc.
N / UM se spune că se află îngroapat în stomac; când se trezește, se ridică de la baza coloanei vertebrale la craniu,  pentru a atinge starea de Kia: " simti ceva ascuțit în coloana, care apoi se ridica treptat ... Pe baza coloanei vertebrale începe să meargă, meargă în cap ... atunci gândurile tale nu sunt nimic.

" Cum este acest fenomen cauzat? "Tu dans, dans, dans, și N / um se ridică în burtă, și a crescut prin spate, și  începe să tremure ... N / um te face să tremuri, este cald. ..tu vezi totul, poți vedea problemele tuturor .. . respirația rapidă și superficială, este ceea ce face recuperarea de N / um ... apoi N / UM se răsfrânge în tot corpul, de la degetele de la picioare de păr”. 

Katz (1973) scrie despre oamenii Kung din desertul Kalahari din Nord-Vest Botswana, Africa, care dansează mai multe ore pentru a ridica" căldură "sus- n / um, astfel că starea Kia poate fi atinsă. El observă că n / um este analoagă cu starea kundalini, Kia, starea de transcendență Este mai mult decât o experiență de vârf de a merge dincolo de sine ;.!.! Kia este ca Satori, participarea în eternitate. Pregătirea pentru transcendență învață adeptul modalitatea  de a stăpâni tehnica n / um și modul în care pragul de frica poate fi trecut în starea Kia!. Despre n / um se spune că locuiește în groapa stomacului. Când se încălzește, se ridică de la baza coloanei vertebrale la craniu unde apoi apare Kia. Kia ... este dureros, fricos, și imprevizibil de câte ori apare "Lee Sannella, MD, Kundalini:.Psihoză sau Transcendență, p14-15


Conform modelului lui Bentov primele senzații ale corpului apar în picior, în special în degetul mare stânga reprezentat în șanțul central al creierului. (Râul sfânt, Gange, se spune ca a provenit de la degetul mare a piciorului lui Dumnezeu. În siddha yoga picioarele Gurului sunt deosebit de venerate, mai ales degetul mare. ) Corespondența exactă între secvența de stimulare în ciclul tipic-fizio kundalini și secvența de reprezentare în cortexul senzorial oferă sprijin puternic pentru cel puțin acest aspect al modelului lui Bentov.

Poate așa se explică de ce s-au găsit pe teritoriul Traciei amulete ale piciorului, considerate obiecte cultice care erau așezate în morminte sau pe altarul din locuințe (unii spun că sunt ...încălțări !).


REPREZENTĂRI DIN LUT ALE PICIORULUI UMAN ÎN CADRUL CULTURII ŽUTO-BRDO-GÂRLA MAREIn mare  așa arată percepția activării energiei Kundalini din trecut până azi în diferite zone și timpuri. 
Trezirea poate rezida și din piciorul stâng, nu numai, așa cum scrie în majoritatea cărților, din osul sacru. Iar dacă știm că vătaful Călușarilor aplica Apa sorocită în care a adăugat anumite plante, stropindu-i pe cei din ceată pe cap, pe umeri, pe vârful degetului mic  de la mâna stângă și pe cel mare de la mâna dreaptă, pe piept, genunchi și călcâie, dându-le să și bea din licoare, avem un Ritual aproape complet. Era o adevărată Inițiere care dura câteva săptămâni participanții fiind apoi desorociți. Magia Apei sorocite, incantațiile, dansurile toate aveau un rol bine stabilit și care s-a transmis secole. De parcă vin din infinit iar acum putem ști dar fără a ști cum. Legătura este prin Natură pentru că ea găzduiește, păstrează și dăruie Forța ființei umane. Există un aspect subtil a energiei Planetei de care Inițiații au știut și s-au folosit. 

 Peisajul Zeiței nu este numai fermecător pentru simțuri ci o adevărată Carte a Înțelepților și Înțeleptelor. 

Se știe că partea stângă a corpului corespunde emisferei drepte, partea dreaptă emisferei stângi. La stângaci este invers. Ca atare are dreptate Bentov în descoperirile lui. Din nou știința validează ceea ce Inițiații antici știau. Prin ce modalități cred că încă nu suntem noi pregătiți, oricât sunt de evidente toate, să le acceptăm. Sigur că nici nu le vom înțelege. Suntem dispuși să facem un efort de a alătura informațiile apoi a le verifica punându-le în practică?!

Există farmece dar și descântece. Primele te zăpăcesc celelalte te des-zăpăcesc. Există ,,știința” folosirii energiilor Naturii, care sunt Conștiința Planetei. Așa cum gândurile noastre, cuvintele noastre sunt formate dintr-o gamă modulată de energii, în funcție de ceea ce simțim, așa și Planeta are Gândiri clare. Le percepem sub forma elementalilor. Așa ni se prezintă pentru a fi înțeleși, pentru a intra în comuniune cu noi. Pe întreaga Planetă există aceași cunoaștere chiar dacă reprezentările diferă. Nu foarte mult însă. Bunăvoință să avem, o minte deschisă și le vom vedea. Spiridușii, zânele ocrotesc case, regiuni și pe fiecare în parte. Au diferite ranguri și Puteri energetice. Nu ne putem apropia după cum considerăm fiecare.


Ceea ce fac ,,vrăjitorii” e de a stăpâni anumite tehnici transmise din generație în generație. ,,Lucrează” pe/cu anumite frecvențe de energie. Au vârât spaima în muritori cu ,,puterile” lor. O persoană echilibrată (oare există?!) nu are a se teme de asemenea influiențe. Și starea trebuie să fie în permanență de Iubire și acceptare. De profundă smerenie față de Forța Creatoare a Creației. Față de Făptura Făptuitoare a tuturor Universurilor. 29 ian 2016


,, Pentru a merge pe jos întreaga lungime a unei căi ca unul iubește cu adevărat, a spus don Juan, este nevoie de pasiune, curaj, imaginație, vigilență, disciplina, auto-conștientizare, grație, putere, ingeniozitatea, eficiență, răbdare, adaptabilitate, și smerenia unui Navigator”. Carlos Castaneda

Prin diferite procedee, tehnici, creierul fiecăruia poate fi influiențat să ,, gândească” după anumite tipare ale altora, să fie supus dorințelor lor. Dacă alții o fac , noi înșine de ce nu am putea să ne determinăm propriul creier să asculte numai de noi ?! așa ceva e ca un vis dar... visătorii consecvenți au reușit întotdeauna.
În ultima vreme am studiat mai mult despre chakre. Deoarece trebuie să sistematizez ceea ce vreau să predau. Și asta consider că este o mare responsabilitate de care încerc să mă achit cât pot de bine.


M-am străduit și în carte să dau o informație cât mai cuprinzătoare cu putință a chakrelor. Chiar dacă denumirirle diferă, referirea asupra lor este asemănătoare. Însă... vagi informații au început să vină... nelămuriri ale practicanților din diferite sisteme. Unii fiindu/mi chiar pacienți. Și cum am obiceiul de a-mi nota pe caiete nelămuririle, întrebările, sau ceea ce mi se pare important dar încă nu pe deplin cunoscut, practicând ( după manuale) asane sau exerciții din Tansegrity,călătorind pe drumul luminii cu inima, au început să vină și răspunsuri. Neașteptate cele mai multe. Practica m-a salvat însă. Așa m-am convins că nu este imaginația mea.

Despre Ajna...suficient să aruncăm o privire spre curtea Vaticanului sau la Toiagul Patriarhilor. Ca să vedem câtă cunoaștere au păstrat ...la vedere.
Despre Muladhara însă... puțin, foarte puțin. La fel și Sahasrara. Poetizată, cântată, pictată, iluminată și ... c-am atât.
Terapia mi-a fost însă de cel mai mare ajutor. Mi s-a părut ,,ciudat” că femeile aveau anumite simptome iar bărbații altele în zona unde se spune că este chakra Muladhara. Care evident că influiențau Swadhistana, deci sexualitatea.  Iar tratatele de medicină mi-au fost de mare ajutor. La fel și cărțile puse la dispoziție de buni prieteni, cărora le mulțumesc și acum. Fraze disparate dar care spuneau ,,ceva”. 

În primul rând că localizarea chakrei Muladhara este DIFERITĂ la femei față de bărbați. Diferență de câtiva centrimetri dar... ocultați bine. Implicațiile?! Cred că nu este necesar să le spun acum... Deci: CE activam noi în meditații dacă nici locul concret nu îl știm?! O ,,idee” despre ceva?! Și...DE CE nu ni se spune ... totuși?! Nu știu, e retorică întrebarea mea acum... Este Centrul cel mai puternic, care le alimentează pe TOATE celelalte. Fără el... Fără EA de fapt, totul este o mare iluzie pe care ne străduim să o accesăm doar cu puterea imaginației. E ....bine și așa dar nu e o constantă în viața noastră așa cum ar trebui să fie. Și noi...am deveni mult, mult mai puternici. 

Activând prin contracții fizice acest centru, el își creiază propria zonă pe creier, așa cum învățăm să pășim prima dată apoi ... mergem toată viața.E adevărat, activarea prin contracții, necontrolate, fără a vea îndrumare necesară ne poate determina spre erori. Daaar... care pot fi evitate, pot fi și ele cunoscute cu un pic de atenție. 
Deci, nu am avut cunoaștere despre baza ființei noastre.
Ni se tot repetă că atunci când Kundalini urcă pe Sushumna, suntem iluminați, treziți. Însă Kundalini și-a ,,dezbrăcat” atributele la coborâre, lăsându-le și creind așa chakrele care determină atâtea în viețile noastre.

Până nu vom reface pe ,,harta creierului ” zonele inițiale ( despre asta am vorbit la seminarul despre chakre, care defapt aproape a fost numai despre Muladhara și contracțiile planșeului perineal tocmai pentru a reface zona din cortex care ... e lipsă), altminteri nu va deveni un automatism (la fel ca mersul), ci doar va fi activată , din când în când , prin meditații. Ceea ce nu mai este suficient. Este părerea mea. Orice completare este binevenită și, necesară.

Iar până Kundalini urcă pe Sushumna.... Iertați-mă, dar e cale lungă, așa ca în povești. Simțim impulsurile, IMPULSURILE când se activează Kundalini. Ceea ce DA! Este teribil și minunat. Nu numai însă. Pe unii aceste impulsuri îi inspământă, alții zic: vaaai! A urcat Kundalini! Corect ar fi  ,,doar un impuls”- oricum, unii au fost atât de dezamăgiți de ceea ce le-am spus că au preferat să mă ocolească. E mai bine pentru ...fiecare! Aceste impulsuri sunt cele care circulă prin toate rețelel enrgetice ale corpului. Nu este chiar atât de adormită Kundalini cum spun unii. Iarconștientizarea Ei ca mare \putere ne este necesară pentru că doar așa ne vom apropia de misterul vieții și al morții, fără teamă. 

Există două Căi de mântuire, ascensiune, iluminare : Calea umedă și Calea uscată. Prima este de lungă durată, pas cu pas, a doua ... DURĂ! Puțini i-au rezistat. În câteva zile sau săptîmâni se schimbă totul în tine, prin tine, în jur. Ești supus unei asemenea presiuni încât... dorești sfârșitul, oricare ar fi el. Pentru că percepțiile sunt fulgerătoare, asemeni dezastrelor care te iau pe nepregătite chiar și atunci când bănui că ar fi posibile, dar speri că totuși, nu sunt atât de devastatoare. Pentru că Zeița are puterea a mii și mii de sori și, a mii și mii de luni. Deci, teribilă! Iar dacă ne putem juca cu cuvintele...atenție, ele se pot și împlini și această uriașă Putere ne va ,,prăji” iremediabil pentru această întrupare.
Calea umedă însă este și calea pe care cred că acum mulți au ales-o. Încă nu o conștientizează deplin. Nu numai informațiile sunt necesare, ci și aplicarea lor constantă. Am spus de atâtea ori asta, o voi repeta insă mereu. E necesar, știu că e necesar.

Localizarea corectă a primului centru este pasul necesar, apoi activarea lui la nivel fizic. E o glandă, o manifestare fizică la urma urmei. Iar cum noi am fost creați tocmai pentru a manifesta începând cu nivelul fizic,( ca prim pas în cunoaștere), normal este să nu sărim etapele.
E (doar) un pic ciudat că tocmai prima chakră și Ajna, nu mai ,,funcționează”. Jena de a vorbi despre localizarea primei, ni s-a imprimat bine, de mii de ani, iar Ajna a fost ,, tratată”mai aproape de zilele noastre, cu fel de fel de substanțe, doar, doar s-o neantiza de tot. 

                                                                                         29 ian 2013

KUNDALINI şi NADISURILE EI

Din ce în ce mai mult conştientizăm prin mijloacele de informare scrise, audio, video, cuprinse mai nou, într-un cuvânt: internetul, Cunoaşterea care ne transformă. Fragmentarea este evidentă. Poate....şi necesară. Pentru că determină un efort constant din partea fiecăruia în absorbţia, integrarea şi cuprinderea multiplelor înţelesuri. 
Apar informaţii despre centrii energetici şi traseele energetice care ne împânzesc corpul, redate în planşe colorate, despre sunetele şi formele în care se transformă ajungând în materie, tehnici de meditaţie prin care descoperim o lume fascinantă, crezută uitată. Ea este în cotloanele memoriei fiecăruia. Evidenţiem fragmente din ea. De ce?! Pentru că asta presupune o anumită stare energetică pe care nu o mai avem, pentru că orice informaţie poate să ne facă să sărim brusc într-o lume unde .... habar nu avem ce căutăm. Unii spun atunci că este de la satana, alţii cred că au păşit în paradis. Echilibrul balanţei e cel mai indicat totuşi, zic eu.Omul obişnuit este predispus la ataşament valoric şi emoţional, fără discernământul dat de aprofundarea prin instruire, de valorile spirituale pe care le vrea transferate direct şi cât mai grabnic în materie. Manifestate de el! Cred uneori că Lucifer era un dulce copil pe lângă dorinţele pe care le au unii.O spun cu spaimă şi cu durere umană priviind la bulversările celor din jur.
Cei care ajungeţi pe această pagină presupun că ştiţi de chakre şi nadisuri- curenţii energetici. Voi începe cu acea care le crează: KUNDALINI-SHAKTI. Voi continua cu nadisurile cunoscute Ida- Pingala şi Sushumna dar şi cu cele mai puţin (sau deloc) cunoscute, în formare evidentă la cele mai multe fiinţe, pe partea anterioară a corpului (cea care reflectă dorinţele noastre), Saraswati – Laksmi şi Medha Nadi.

În cartea ,,Reiki-jurnalul unui maestru” ( ed.Orfeu 2000), am scris despre centrii de forţă, descriindu-i prin mai multe puncte de vedere ale cunoaşterii exoterice (la vedere) bazată pe cunoaşterea ezoterică din marile sisteme sau religii. Îmi asum interpretările pe care le voi da. La multe din ele, nu am unde a vă face trimiteri. Doar veţi ,,şti", le veţi simţi. Le veţi accepta sau nu, sau poate veţi completa cele scrise. Dar şi întrebările pe care mi le pun în continuare, le voi scrie şi pe ele. Sunt mereu necesare.

Voi folosi denumirile cu care suntem familiarizaţi, cele din Orient.

18.07.2012
                                                   *******
Kundalini este energia primordială, puterea centrală, din interiorul fiinţei. Focul cosmic, viu şi strălucitor cât milioane de sori dar şi cu răceala a milioane de luni, ajuns pe pământ.

Ea este Supremul centru de putere, din imensa sursă a tuturor forţelor fiinţelor vii, energia cosmică fundamentală, cunoscută ca Prakriti Shakti sau Prana, Shabda Brahman, Ishvara, deci KUNDALINI SHAKTI. Aşa găsim descrisă această putere, în cele mai multe texte.

Kundalini- kundal în sanscrită, înseamnă răsucire, buclă. Energia primordială care sub forma a trei bucle și jumătate se învârt sub formă de spirală la baza osului triunghiular al coloanei vertebrale numit osul sacru, devenit centrul energetic.

Shakti-Shak, în sanscrită" a putea" sau ,,Putere” (nu se exclud una pe alta ci se completează). înseamnă energie cosmică primordială şi reprezintă forţele dinamice despre care se crede ca trec prin întregul univers.

Shakti este conceptul şi apoi personificarea divinului feminin, puterea creatoare, uneori menţionată ca "Marea Mamă Divină", prezentă în conştiinţa tuturor fiinţelor vii din întregul unives, parte cosmică a multi- (uni)versurilor.

 Pe plan pământesc, Shakti se manifestă cel mai activ, prin întruparea feminină creativă/ fertilizatoare, prezentă de asemenea la bărbaţi, în forma sa potenţială, nemanifestată (care le-a fost luată?!).

În hinduism, de exemplu, fiecare Dumnezeu are Shakti ca parte complementară. Ea determină Jocul energiei, de mişcare şi odihnă, păstrătoare dar şi distrugătoare.

Shakti este energia primordială care devine Kundalini în fiinţa umană,o forţă misterioasă psychospirituală. Shakti este prezentă ca forţă creatoare în tot, noi trebuie să o trezim prin conştientizarea că există adormită. Acesta este primul pas. O informaţie pe care să o acceptăm.

Cea mai subtilă energie şi cel mai mistic centru energetic, care se manifestă în forme nepercetibile dar ale cărei efecte sunt simţite, vizibile la nivele de manifestare pe care până mai ieri cei mai mulţi nu acceptau că există. Informaţiile sunt venite din occident nu de mult timp şi doar privind aspecte de ansamblu, uneori contradictorii.Se manifestă în forme perceptibile planului fizic prin efectele generate în fiinţa umană.

Shakti coboară prin fontanelă, creind canalul central şi este eliberată prin anumite puncte distincte la bărbat şi la femeie, aflate în organele genitale. Pierdere?! Legătură de o clipă între cei doi?!
Dar în orice nouă fiinţa umană, ea se ,,depozitează” în Muladhara. Lumina condesată, forţa care mişcă totul, care este în tot. Uite unde îşi are sălaş.Uite de ce ,,vibrăm” când o recunoaştem în toate cele din jur. La nivel de senzaţii, fără să conştientizăm şi de ce. 
Din punctul energetic înspre Muladhara se crează-există o punte, un prag, cum vreţi să îi spuneţi, muşchi la nivelul fizic. Voi vorbi mai târziu despre aceste aspecte pentru că sunt foarte importante şi determinanate pentru cunoaştere. 
Dorită, adorată, înăbuşită de cei pe care îi înspăimântă, căutată pentru a i se înţelege forţa şi puterea.

Adormită la baza coloanei vertebrale după ce şi-a lăsat energiile în marii centri de putere ( de care am avut noi grijă !!!), frumoasa adormită aşteaptă un sărut! 
Dar, tot EA închide cu dinţii poarta, baricadă în acest abis care înspăimântă pe cei mai mulţi.Oare chiar aşa să fie?! 
Abisul înspăimântă-ştiu asta. Dar de ce?! Pentru că forţa din el este colosală, uluitoare şi...total necunoscută ( adică ceva cu zero virgulă zero, zero şi 1 sau 7 %).

Deci: s-a baricadat singură! Cum îmi place să scriu istorioare, aş fi tentată să continui aşa şi acum. Încerc să nu o fac sau decât puţin, cât să fiu mai explicită, într-un mod mai uşor de acceptat şi înţeles. Pentru că există un recul sufletesc faţă de neştiutele taine, neînţelese dar şi păstrate cu zeci de lacăte şi porţi (un subiect amplu dezbătut detoţi aşa că nu reiau). Şi despre care tot am auzit că sunt înspăimântătoare sau dacă aşa nu ţine atunci au fost tunate (proferate) blesteme şi anateme de puţini oameni ar avea venituri necesare unor dezlegări de ele. Pentru că ăsta este un mod de a ascunde ceva: îi înspăimânţi pe alţii că e otrăvitor, că te vor urmări nu-ş câte blesteme dacă...!,

Coborârea, mişcarea descendentă face o primă oprire în ceakra creştetului de unde Frumoasa minune începe traseul spre necunoscut, adică în fiinţa umană. Îşi va face sălaşuri, adevărate Catedrale de Lumină, unde va institui domnii de Sunet şi Lumină care devin ceakrele atât de cunoscute.
Kundalini este Realitatea subtilă care coborând, atunci când ajunge în Muladhara se închide, dându-i fiinţei umane doar visele din somnu-i prin care încearcă să ne determine să pornim în căutarea Ei.
Iar omul trăitor pe aceste meleaguri ale cosmosului, se va juca un timp cu mingile de de eter. de foc, de apă, de aer sau pământ (ceakrele), amestecându-le, lovindu-le, rupându-le, ale acestor adevărate palate, transformate în merele sau nucile din poveştile noastre.
,,Kundalini înseamnă buclă, răsucire, energia primordială încolăcită sub forma a trei bucle și jumătate care se învârt sub formă de spirală la baza osului triunghiular de la baza coloanei vertebrale numit osul sacru” - aşa apare simbolul Puterii din ...Reiki, păstrat pe ceramica noastră.( în articolul Tradiţia Sacră explic noţiunea de sacru). Obiecte profane, uzuale, dar care transformau într-un ritual sacru:servitul mesei în familie sau singur din străchini, băutul apei din căniţele de lut înscrpţionate cu spirale unde ea are diferitele forme din manifestarea vizibilă.

Cât timp ea rămâne ca o putere ascunsă, o potenţialitate adormită în interiorul fiinţei umane iar fiinţa nu are acces conştient la această imensă putere, nu va avea loc nici un progres spiritual autentic, nu ne vom cunoaşte capacităţile, disponibilităţile şi tendinţele lăuntrice.

Binecuvântarea iubirii divine nu va fi cunoscută în toată plenitudinea ei, nu vom putea să cunoaştem adevărata evoluţie cosmică a fiinţei care suntem. 
Ba uneori (e doar un gând hoinar) tresar simţinând imensa iubire cu care este privită , trecând acest fior, prin noi, prin fiecare ,de către un celest mire, care o caută, o vrea din nou în ceruri. Doar...am spus că îmi plac poveştile, nu?!)

Dar, Ea este SHAKTI ca parte a imensei CONŞTIINŢE PURE, neseparabile de ea însăşi, manifestându-se din Brahman, Dumnezeu, Spirit Suprem Absolut şi multe alte denumiri, pentru că mintea umană are nevoie de o de.numire.

Aşa cum conştiinţa nu poate fi separată (categoric) de inconştienţă, ele manifestându-se separat, în timpi diferiţi acordaţi prin procesele cosmice, sau aşa cum sunt procesele dinamice sau statice, neseparabile, deducându-se unele din altele, sau, mai simplu cum nu putem separa lumina de soare, tot aşa SHAKTI nu poate fi separată de BRAHMA, Dar EA este manifestarea Întregului, care în totalitatea lui rămâne Marele sau Marea Necunoscută. Am fost obişnuiţi să folosim denumirea la genul masculin şi mulţi au căzut în eroarea ( profitabilă pentru unii) să spunem că este EL-Necunoscutul din care se nasc apoi devin toate.

Nu îi putem separa. Aşa cum în creştinism nimeni nu se gândeşte să separe Duhul Sfânt de Dumnezeu.El este un ipostas, o Tainică Manifestare din El însuşi. Ştiu, se întrebuinţează multe denumiri: Brahma, Trasncendental, sau multe altele, dar toate sunt apriorice-bazate pe raţiune, necesare puterii de a comunica Necunoscutul.

Avem canalul central prin care coboară Shakti, prin fontanelă până la punctul specific aflat în organele genitale de unde se face legătura prin perineu ( considerat a fi ceakra Muladhara) cu coccisul unde ... adoarme.

Conştientizarea existenţei acestui canal, care nu este tot una cu Sushumna, care este separat de Sushumna, fiind mai mare sau mai mic, prin meditaţie susţinută se poate mări, ajungând să influienţeze prinţesa adormită care va ascensiona şi odată cu ea ceea ce credem noi că este fiinţa noastră. Este una din sutele de posibilităţi.

Marea majoritate când aud de Canalul Central îl suprapun (ca informaţie) cuSushumna, ceea ce vine în contradicţie cu informaţia deja existentă în subconştient şi... ne ,,zăpăceşte” niţeluş. Când un lucru este ştiut şi depozitat în zona cea mai ascunsă, a in sau subconştientului iar noi afirmăm ceva care vine în contradicţie, măcar cu o durere de cap tot ne alegem. Măcar! Dar zăpăceala în acest caz, neştiind de unde vine şi crezând că este provocată de cine ştie care forţe oculte (că tot se poartă!), ne face viaţa nu prea roz.De remarcat că doar o zecime din (să zicem) zece straturi, este partea conştientă.Şase reprezintă inconştientul iar trei subconştientul.Când reuşim să ne înălţăm conştiinţa către divin, deci partea de care putem dispune după voie, eliberăm treptat o parte din subconştient dar şi o parte din cotloanele inconştientului avansează, luînd locul celei din subconştient ieşită la iveală. Şi uite aşa... încep ,,amintirile”.

Fac o paranteză: tocmai vorbeam cu cineva despre asta, voind să verific impactul informaţiei. Ca şi mine a simţit o linişte, o echilibrare energetică. Atunci... Ce se întâmplă totuşi?! Oamenii au ajuns la această nevoie de conştienţizare care se cere explicată altminteri devin uşor uşor de manipulat de către prea multe forţe.

Când Suprema Minune doarme în locul ales, suntem şi noi adormiţi. Funcţionăm mecanic.Tot ce este în exterior ne determină. Funcţionăm pentru şi legaţi de manifestările exterioare. Să facem o şcoală , să avem bani, servici, casă, maşină. Dacă se poate să-i dominăm prin acestea pe cei din jur e şi mai bine. Până într-o zi când...Mda! Zicem că se activează karma şi de-aceea plătim. Cred că prea a devenit o modă şi zisa asta cu karma.

Fac acum un scenariu de neam ( aşa cum se spune în multele religii, şcoli, sisteme ezoterice). Ne loveşte un blestem, să zicem. Bon. O întrebare de bun simţ ar fi: CE căutăm noi acolo, în locul acela, în familia aceea. Taman atunci, ca să ne pocnească de cutreierăm apoi prin multe lăcaşuri, clădiri etc.

Trezirea lui Kundalini, a Zeiţei, Shakti care este Principiul Feminin Universal, ca manifestare, înseamnă şi trezirea noastră. Dar dacă atunci când ascensionează, stările noastre sunt sublime( cu remarca necesar a fi făcută, că ea curăţă şi energizează fiecare ceakră, atât de rapid încât nici nu realizăm). 
Atunci când coboară din nou se petrec lucruri care ne dor ( stabilitate în ascensionare este atunci când se ajunge definitiv în ceakra Vishuda. Doar de atunci se poate spune că nu va mai coborî). Impurităţile rămase vor determina reacţii care ne vor face să simţim chinuri şi mai mari.
Ceea ce înainte era estompat acum iese la iveală. Treptat voi scrie despre aceste aspecte pentru a descifra misterele acestei Energii care ... doarme iar dorul se transformă în durere de cele mai multe ori, prin neputinţa înţelegerii.
Întrupări feminine care ne dau o dimensiune asupra acestei Puteri sunt Inana şi Iisis.La noi, la începuturi ca Zeiţa al cărei nume a rămas necunoscut. De fapt cred că rostit, simpla rostire a numelui, are o asemenea putere încât înncă nu a venit timpul. În epoca patriarhală au devenit, treptat poveşti, scrieri despre întrupări masculine. O schimbare de...gen, atâta tot. 
Acestea au fost dintre cele care au reuşit să păstreze legătura directă cu Realitatea cosmică. Intrupările de sus, încep cu Lilith apoi pe o treaptă intermediară străbuna Eva. Dar lumea a început să se ordoneze după noua paradigmă, bărbatul devenind principalul povestitor, tot el fiind şi cel despre care povesteşte.

Dar, Misterioasa a rămas adânc în memoria fiecăruia. Pentru că este adormită în noi. Nu de tot. Funcţionăm datorită energiei lăsate la coborâre, în fiecare Catedrală. Când ne hotărăm să cunoaştem şi noi ce este înlăuntrul acestora, depinde de fiecare. Dar nu în necunoaştere de cauză. Aşa zisele parole, sau cerberi sau porţi sau păzitorii pragurilor există. Şi sunt cunoscute de fiecare.Numai că avem memoria puţin înţeţoşată. Atât cât să nu ne amintim decât că există ceva fabulos în noi.

Marele Necunoscut este în tot şi toate, în stare de potenţialitate imensă, înfiorătoare, de necuprins.

SPIRITUL SUPREM ESTE PURĂ CONŞTIINŢĂ în SINE ! a nu se confunda cu starea de beatitudine, de conştiinţă sau existenţă, spre a cărei împlinire asced fiinţele umane. Exprimarea umană tace în faţa Necuprinsului, Nepătrunsului prezent în toate.

 - Partea 1a

Despre chakre s-a scris mult. Ele sunt receptorii, acumulatorii energetici ai corpului având corespondenţă în plan fizic glandele. Deci sunt palpabile, uşor de corelat cu manifestarea în plan fizic a funcţionării lor.
Localizarea  a chakrelor majore este următoarea:
Ch.1 – (chakra Rădăcinii,Muladhara) – baza coloanei vertebrale – plexul sacral, perineul
Ch.2 – (chakra Sacrală,Swadhisthana) – între buric şi Ch.1, plexul hipogastric (sexual)
Ch.3 – (chakra Plexului Solar, Manipura) – în spatele buricului;
Ch.4 – (chakra Inimii, Anahata) – în centrul pieptului, timus,Plexul cardiac,
Ch.5 – (chakra Gâtului, Vishuddha) – la baza gâtului;glanda tiroidă, plexul laringial
Ch.6 – (chakra celui de Al Treilea Ochi,Ajna) – în mijlocul frunţii, deasupra sprâncenelor; glanda pineală, plexul pineal
Ch.7 – (chakra Coroanei,Sahashrara ) – în vârful capului, glanda hipofiză, plexul coronarian

Localizările pot fi un pic diferite la bărbaţi faţă de femei, aşa cum veţi vedea la Muladhara.


(Despre chakre, am scris în cartea ,,Reiki-jurnalul unui maestru", La secţiunea ,,CĂRŢI" o veţi găsi.)

Glandele endocrine pot fi considerate un sistem de control care arată influienţa anumitor stimuli, de mai multe facturi, până la nivel celular. O răsfrângere directă a stărilor psihice, prin intermediul sistemului nervos central.

Din această prezentare se poate observa fulgerul care coboară sau urcă.
Cum fiecare chakră are şi un guvernator stelar, de aici vine uşurinţa cu care luăm legătura cu Soarele sau Luna, Venus sau Aries...Uşurinţa cu care simţim, ne amintim de impactul lor asupra vieţii.

Dar pentru că am plecat în exploarare cu Kundalini, pentru că mă adresez celor care vor să înţeleagă ce fac, nu numai să repete gesturi că aşa au învăţat la curs, pentru că am tot promis câtorva elevi, bunii mei prieteni şi îndrumători, voi scrie acum despre ... Suflul Violet!!! Sigur deja sunt câteva zâmbete, dar e mai bună această stare decât una în care crezi şi nu cauţi mai nimic, pentru că...atât e informaţia primită. Sensurile care se dau acum sunt ca o autoapărare a acestui foc, care a devenit concept , hai să zic, păgân. Cum mulţi ştiu/simt că nu e aşa, mă arunc şi io în el. Necesar a fi înţeles de cei care fac deja iniţieri. Poate unii ştiu, poate unora le vor fi utile informaţiile pe care le voi scrie. Am trecut prin multe stări în timp ce făceam iniţieri. Acestea au fost determinante în a căuta cu ardoare mai mult.


Se începe cu închiderea/sigilarea părţii de jos, de sus şi a celei din mijloc, a canalului/tubuluicentral, impiedicând în acest fel pierderea, mişcarea în jos-mai ales,  a pranei. 
Stimulează energia din Muladhara, un pas necesar spre trezirea lui Kundalini. Maeştrii reiki, şi nu numai, ştiu la ce mă refer. Dar cred că este o practică necesară şi utilă tuturor. 

Cum se realizează această închidere? Prin contracţia anumitor muşchi din zona respectivă. Contracţiile acestor muşchi afectează sistemele: circulator, respirator, endocrin, nervos şi nergetic al corpului.Ştim că atunci când se contractă un muşchi, un impuls nervos face legătura cu creierul- trecând dus întors prin coloana vertebrală. Se antrenează aşa şi alte circuite şi centri nervoşi.

1. Contracţia perineală ( a muşchiului aflat între anus şi organele sexuale) este primul pas. Deocamdată ne bazăm numai pe asta. Şi contracţia anusului şi cea a anumitor zone din regiunea organelor sexuale au rezonanţa lor subtilă. Dar, toate vin ca şi conştientizare în timp prin practică.
Stimularea pelvisului activează fibrele parasimpatice care pornesc din această zonă a coloanei vertebrale.
O remarcă care consider că este necesară: fibrele parasimpatice pornesc din zona cervicală şi sacrală, iar cele simpatice pleacă din zona toracelui şi cea lombară.


 1. Apoi se sigilează partea se sus a tubului centralContracţia gâtului. Se întinde gâtul trăgând şi coloana vertebrală, stimulând în acest mod creierul, având efecte subtile asupra glandei pineale. Dacă punem bărbia în piept, acţiunea are loc asupra tiroidei, paratiroidei şi timusului.
  Sunt ...gesturi , nu?! Dacă suntem atenţi vom ajunge să sesizăm impactul lor fizic dar şi pe cel din structurile energetice. Nu confundăm cu înţelesurile spirituale. Dacă o anumită structură nu este bine întocmită nici ,,viaţa” ei nu va fi corect percepută. Mai ales că asta se face prin căi cu care nu suntem obişnuiţi.
  Noi plecăm de la observarea manifestărilor ca să ajungem la cauză. Marea majoritate. A alega după ,,spiritualitate” alegându-ne doar cu ,,sensuri” ale ei, citite , auzite de la alţii ne poate chiar imbolnăvi minunatul corp, care este cel uman. Nu mă refer la învelişul lui. Ci la totalitatea lui.


 1. Iar ultima contracţie este cea abdominală. Se comprimă organele digestive, glandele, rinichii şi plexul solar. Plexul solar, acest creier în oglindă a celui de sus – măcar ca aspect. Prin această creştere a presiunii pranice, se stimulează plexul solar, umplând tubul închis.
Tot ceea ce facem implică o imensă activitate chimică şi electrică.

Efectele în plan fizic ale contracţiilor: funcţionarea armonioasă a sistemului endocrin, induc calm şi relaxare, se reglează tensiunea arterială, activitatea sistemului uro/genital este armonioasă, stimulează producerea de unde alpha.

Efectele în plan spiritual. Fiecare contracţie urmăreşte stimularea unei ţinte specifice energetice, ceea ce implică o anumită percepţie a planului spiritual.
Pentru că acţionează asupra anumitor nervi ai plexurilor în coloana vertebrală, asupra glandelor endocrine, implicit asupra chakrelor corespondente.
Stăpânirea perfectă a acestor contracţii, sumar prezentate, duce la realizarea unui înalt potenţial energetic, datorită căruia accesul la stări elevate ale fiinţei om, sunt accesibile.

Când se realizează toate aceste închideri, prana fiind compresată în canalul central, deţinem o uriaşă forţă în interiorul nostru. Uriaşă. Pe care o putem manifesta oriunde. La nivel intuitiv, de multe ori se întâmplă această închidere.
Eliberarea contracţiilor împrăştie această forţă, care odată pătrunsă în noi, devine forţa noastră vitală (cu care e plăcut să facem cunoştiinţă, vă asigur),

Închiderea capătului de jos a canalului impiedică curgerea energiei spre ... lucruri pământeşti, care duce conştiinţa umană spre atracţii de tot felul, şi satisfacerea acestora ( atrăgând cât mai multă energie ), cum ar fi: a instinctelor cu tot cu dorinţele lor, a letargiei(prea multă energie neconsumată, duce la letargie, ne blochează defapt), apatie, lene etc.
Închiderea acestei părţi, elimină această pierdere de energie, care şi determină întrebuinţarea ei unori cum nu ne dorim. Se blochează coborârea conştiinţei, atragerea ei în jos.
Bine, de acord! Nu am ştiut până acum. Parcă aud: da de ce nu ni s-a spus. Păiii... nu eram pregătiţi. Iar dacă acum aflăm, câţi vor şi face?! E întrebarea mea retorică. Acest pas important de a afla mai întâi sper că va duce pe mai mulţi la determinarea de a face. Şi ştiu un moment, măcar unul, la cei care fac iniţieri, că îl vor practica.

Impurităţile mentale dar şi cele fizice ( mă refer la o anumită chimie a elementelor), care sunt sub formă de blocaje, încep să dispară.

Contracţiile prezentate corespund unor noduri psihice, cunoscute în vechile şcoli de iniţiere de pe tot pământul.Localizate în Muladhara, Anahata şi Ajna. Acestea au fost supuse unor anumite blocaje, manifestate asupra conştiinţei de sine a omului , pe anumite nivele, de-a lungul timpurilor, din motive pe care le cunoaştem, în mare măsură.Şi cu care ştiu că nu suntem de acord. Oare acum, vom avea puterea de a le îndepărta singuri?!.
Doar obsevaţi cum simplul act al acestor contracţii, ajunge să ne controleze şi respiraţia, care la rândul ei ştim că ne controlează conştiinţa. Bineînţeles că sunt exerciţii, sunt Meditaţii care duc la o realizare mai bună. Dar, fără a cunoaşte bine acest mecanism, care în ansamblul său este simplu, nu vom fi suficient de conştienţi de ceea ce se întâmplă cu noi.

Şi, pentru că tot e mereu o mare nevoie ca să ne simţim protejaţi, să ştim să ne protejăm, încercaţi aceaste trei închideri. Eliberaţi apoi mental energia până la câţiva centrimetri sau jumătate de metru, sau cât consideră fiecare( voi trebuie să vă asumaţi asta, nu tot aşteptaţi măsurători de la alţii. Ce ar fi să aveţi un pic grijă, singurei de voi?! Chiar dacă veţi greşi azi, mâine sigur veţi fi mai atenţi la voi, nu la aplicarea standard a unor indicaţii). 
Eliberarea energiei se face prin decontractarea celor trei centri. Apoi atenţia se mută spre a observa, doar a observa, fără a interveni, aşa cum simţim noi că vrem mereu să facem câte ceva, cum energia se extinde în corp. Nu trebuie decât să o urmărim, cât poate fiecare fi de conştient la început. Efectul sigur va fi simţit, nu numai perceput, pentru că e o manifestare fizică şi mentală.
Mărturisire: ştiu că aşa am ,,supărat” pe mulţi elevi, care au crezut că ...le ascund ceva! Sigur ...se ascundeau ei de ei.

Cea mai importantă dintre contracţii este cea în care perineul este contractat. Dacă la nivel fizic, după o practică constantă de câteva săptămâini se observă efectul asupra zonei abdomenului inferior, reducerea afecţiunilor din această zonă, efectele la nivel mental şi psihosomatic sunt de asemenea evidente. Devii calm, ori aceasta te ajută în orice clipă a vieţii, în faţa anxietăţii , a stresului
La nivel pranic efectele sunt mai pronunţate decât pe celelalte două nivele: trezirea primului centru de forţă din corp. Poate este impropriu spus. Aşa m-am obişnuit şi eu să spun. Acumularea de energie în acest centru va duce la crearea unei unde puternice spre Kundalini. Undă care o va trezi.
Am găsit o metodă simplă, practicată în Tibet de mii de ani: presarea cu călcâiul a planşeului pelvian. Adică ne aşezăm cu călcâiul sub această zonă. E tot un inceput. Dar a contracta conştient această zonă, când stăm la coadă, la semafor... se poate.
Voi continua cu prezentarea unor scurte aspecte anatomice. Nu toţi le ştim.Şi cu localizarea cât mai exactă a unor puncte importante.

.........................
In timpul contracţiilor fizice, tocmai curburile coloanei se îndreaptă.
Contracţiile se fac la nivel fizic ( mental... ceva mai încolo). La nivelul abdomenului, se trage blând burtica, dar cu grijă ca să indreptăm coloana. Cât de tânără este coloana noastra, de puternică , la fel vom fi şi noi. Evident că ...depinde de fiecare.
                                                                                           25.06.2012

                                                      ***
 - Partea a 2a

Corpul uman este o structură uluitoare. Noi am reuşit să schimbăm multe. Nu acum. Ci de foarte mult timp. S-a acţionat şi cu bună ştiinţă de către alţii, călători stelari sau nu. Că le dăm nume diferite, încrezându-ne în unii sau în alţii, fiecare trebuie să fim capabili să alegem, să decidem singuri. 
De ce iubesc, practic şi predau Reiki?! Chiar dacă o perioadă am stat mai retrasă. Pentru că acest sistem te apropie de tine însuţi. Tu eşti /devii marea ta grijă. Lăsaţi dăruirea/dăruirile pe mai târziu. Ele vor veni, fiţi siguri de asta. Dar din fiecare. Fiecare devenim un dar pentru ceilalţi, dacă suntem acel dar. Pentru că interacţionăm la nivel energetic, de privire, de atingere dar şi cel subtil , al sufletului. Ce minunat este când ,,ne atingem sufletele unul altuia” fără cuvinte, fără gesturi. Doar zâmbind! Zâmbetul mi se pare cea mai minunată manifestare a iubirii. Nu minte pe nimeni, luminează cele mai ascunse cotloane şi ne redă încrederea în noi. Zâmbetul!  Mă ,,uit” uneori in el, rămân in el şi atunci clipa devine mai mare cu câteva secunde. Şi din zi în zi, uite aşa atingem veşnicia.

De ce scriu atât de mult despre biologia corpului? Pentru că este uluitoare. Pentru că dacă nu îi cunoaştem funcţionarea şi din punct de vedere anatomic, ştiinţific,  riscăm să ajungem  la alte înţelesuri, care numai de folos nouă sau altora nu vor fi. Ne vom pierde în faţa PUTERII informaţiilor. Vom îngenunchia în faţa lor, transformând informaţiile în... zei! Fiecare informaţie este ENERGIE( mi-am propus să nu mai scriu cu majuscule dar...e necesar. Scuze).
Am văzut atât demulţi oameni care au clacat, care nu au lut-o pas cu pas, care s-au tot entuziasmat iar şi iar încât... nu mai aveai cu cine vorbi. Înţelesurile trunchiate s-au transformat în adevărate fantasmagorii cu care au reuşit să-I îngrijoreze pe cei din jur sau …
Dau dreptate marilor maeştri dar şi sfinţilor părinţi să se teamă. Şi eu, atât mi-a fost dat,  mă tem pentru acei oameni care parcă sunt cuprinşi de frisoane pentru că vor să se schimbe în îngeri. Să iubească ca îngerii, daaar...să fie ascultaţi şi precum îngerii. Spun mereu: ţineţi-vă minţile acasă.

Dacă INFORMAŢIILE care ne vin de la structuri superioare, dacă doar INFORMAŢIILE bulversează atât de mult, apropierea celor care le deţin, care sunt purtătorii acestor informaţii înseamnă că ar fi un dezastru. Ne-ar pârli neuronii, ar cauza dezordini fizice şi mentale.
Continui cu prezentarea zonei în care îşi are sălaşul minunata Kundalini, Zeiţa care a coborât şi şi-a lăsat veşmintele, asemeni lui Iştar, până s-a închis în cercul de foc.

Este necesar să avem minime cunoştiinţe despre structura muşchilor din pelvisul inferior. Am să prezint doar date simple, pentru că informaţii sunt destule, dacă vreţi mai mult. Consider că fiecare trebuie să inveţe şi acest efort: de a căuta singur. Doar cât să înţelem funcţionarea acestei părţi şi implicaţiile ei în practicile pe care mulţi le începem, apoi le abandonăm.

Voi folosi în continuare termenii în sanscrită pentru chakre. Aşa cum sunt cunoscute de cei mai mulţi. Dar voi adăuga uneori şi alte denumiri. În Taoism sunt alte denumiri ale zonelor care corespund chakrelor. Asta nu înseamnă că ….practic yoga sau qigong de exemplu, fără autorizaţie ( mare meteahnă a zilelor de acum, obţinerea diplomelor sau a crede că sunt deţinătorii unici ai secretelor). 

Toate practicile sunt necesare omului în funcţie de afinităţile sale. Nu  judec pe nimeni. Consider că avem marea majoritate puterea de a alege ceea ce ne este necesar în înţelegerea propriilor nedumeriri, nu ale altora. La fel, înţelesurile la care ajung eu, sigur au lipsuri, dar dacă acele lipsuri pe mine nu mă pot influienţa, pentru că în acele clipe nu îmi sunt necesare, în alţii pot produce mari dezastre. 
Nu e de judecat atitudinea nimănui. Iar dacă alţii o fac, mă feresc din calea lor, dacă ei nu înţeleg că fiecare are frumuseţea lui cu care vede lumea şi divinitatea.

Spiritul a venit şi se manifestă prin sufletul unic al fiecăruia, într-un corp superb. Nu mă refer la cum arată el, galben, negru, roşu sau alb, înalt sau scund cu mai multe sau mai puţine kilograme. Aceste aspecte ne-au provocat destul demulte dizarmonii. Învăţăm acum, (unii suferind că sunt mai negri sau mai ponderali sau)... să simţim cum este celălalt. Ne-am însingurat înspăimântător de mult de noi înşine, ceea ce a atras şi singurătatea în viaţă. În viaţa personală, de zi cu zi. Unii spun că îl au pe Dumnezeu, pe Maica alături. Perfect. Admir cu toată fiinţa mea aceşti oameni dar care sunt extrem, extrem de puţini. Pentru că ... încep să ,,te imbie”, să te determine spre conversaţii-cel puţin- în care toţi ceilalţi sunt deja plecaţi spre satana dacă nu chiar satanişti sadea. Aiurea! Satanişti sadea, autentici,  sunt puţini şi... nu se lasă ei la vedere.

Daaar... CUM de vezi tu că e satana, că are acele apucături care te scot din minţi?! Pentru că recunoşti ceea ce cunoşti. ,,Ăla e rău!” Păi măsura acelui rău e în tine.
Toate acestea au explicaţii. Multe, foarte multe. Privim fiecare din punctul nostru de vedere. De asta nu e bine să ne pierdem din timpul preţios cu a emite sentinţe asupra altora. Dar nici a ne învinovăţi că ...iote ce am făcut! Am judecat aşa că sunt un păcătos. Pur şi simplu şi asta e o altă capcană de a ne ţine captivi într-un carusel. A începe să conştientizăm toate acestea şi, zi de zi, în a încerca să ne observăm, treptat ne va dezbara de vechile obişnuinţe.

Am scris introducerea aceasta mai lungă , la partea a doua despre chakre pentru a răspunde celor care au crezut că le voi ridica mănuşa la provocări. Ştiu că şi ei caută ,,ceva”, unii cred cu tărie ( nu folosesc ,,cu sfinţenie”) că sunt datori să-mi arate eroarea în care sunt. Îi rog frumos măcar să facă acest lucru cu decenţă. Apoi să îşi vadă de preocupările lor, care bine ar fi chiar să îi preocupe. Nu stau în calea nimănui, şi deobicei ocolesc, cu politeţe dar ferm pe cei care cred că simpla lor apariţie mă va opri, deruta, deturna sau altele asemenea. Nu voi ridica mâna să îndepărtez pe nimeni cu forţa. Mi-am câştigat acest discernământ şi asta înseamnă puterea mea.

                                                         ***

 Despre ceea ce numim punctul Hui Yin, aşa cum îl cunoaştem din iniţierea Karuna - maestru. Punct datorită căruia şi scriu acum, după multe căutări.
Ni se pune despre ţinerea lui încordată şi… c-am atât.
Dar este atât de important, poate fi abordat din mai multe aspecte încât merită să scriu despre el.

În scrierile orientale, se spune despre tehnica Mula Bandha, care se face relaxând muşchii sfincterelor şi contractând doar corpul perineal. În qigong este unul din punctele importante ale Micului circuit ceresc. În plan fizic, perineul este un grup de muşchi ce extinde întregul planşeu pelvian inferior, între zona anală şi cea urogenitală.

Pentru începători, care nici nu ştiu foarte bine unde este această zonă, sau cum să o delimiteze, contracţia zonei anale va atrage după sine şi pe cea a perineului. Mai ales că punctul exact al contracţiei fizice, este diferit la bărbat faţă de femeie.
La bărbaţi punctul cel mai puternic al zonei este corpul perineal iar la femei aria din jurul cervixului( aici aş recomanda ,,Trecerea vrăjitorilor” . cartea Thaishei Albelar, mai ales femeilor).

La orice persoană , atunci când contractă sfincterul anal se contractă şi perineul în mod voluntar.  De ce???
 Căutăm, şi găsim că sunt două grupe de muşchi: una la capătul dinspre anus, cealaltă la capătul dinspre organelle genitale. Simplu, nu?

Intre aceşti doi muşchi se află o regiune de contact , formată din ţesut fibros. Ca o punte de rezonanţă. Mişcarea uneia din cele două capete va antrena şi celălalt capăt. Muşchii din zona anusului sunt  mai puternici decât ceilalţi. Cei doi muşchi sunt folosiţi în procesele fiziologice de urinare, ejaculare/orgasm şi defecării.

Deci: avem două puncte , A şi B iar între ele o punte.
A învăţa să folosim doar unul din cei doi muşchi …. E una din cele mai vechi şi ASCUNSE tehnici. Repet. ASCUNSE. Am avut acces printr-o graţie divină, că altminteri nu pot spune, la multe scrieri. Fiecare scriind câte puţin/puţin despre aceasta, doar menţionând-o uneori, din necesitatea evidentă că este o zonă importantă. Am practicat fiind atentă la manifestările directe dar şi la cele subtile. Pentru că fără asta nu se poate. Şi ,, I se dă celui care are”. Adevărat! Cu cât onorezi învăţătura primită prin practică, cu atât vei mai primi. Dar, mai este ceva. A o da mai departe atunci când simţi că este timpul. Asta şi fac acum.
Eu dau altora pentru următorul pas, alţii îmi vor dărui mie.

Şi pentru că deja acest articol este lung, nu vreau să fie şi obositor. Informaţia, conştientizarea acestora este un pas care constituie baza. Unii poate vor citi pentru prima dată despre aceste lucruri iar alţii… O recapitulare nu strică niciodată.
Mai adaog că prin contracţia perineului, efectul obţinut este dinstinct faţă de contracţia anusului. Într-un fel, amestecăm mereu aceste relee. A lucra separat cu fiecare este extrem de important. Pentru că acţionează în stări diferite fizic, mental, emoţional. 
                                                                          29.06,2012
                                                                            ***

- Partea a.3a


Am  continui această explorare a materiei biologicului uman din regiunea pelviană,numită poarta vieţii şi a morţii. Situată între cele două porţi principale. Poarta de intrare a energiei este cea a organului sexual, deschiderea marii forţe vitale. Aici poate surveni o mare, imensă pierdere de energie, care slăbeşte întregul organism.
Cea de a doua poartă este anusul. Şi aici poate surveni pierdere de energie dacă nueste închis corect. Educaţia nu prea ne-a oferit date clare, fără distorsionări, necesare în a şti  le folosim corect şi în beneficial nostru. Dimpotrivă. Ne este jenă să discutăm tocmai despre ceea ce ar însemna  învăţăm stăpânirea asupra instinctelor, cele care folosesc o cantitate uriaşă de energie.Şi de cele mai multe ori doar pentru a ne simţi tot mai secătuiţi de putere.

Capacitatea perineului de a comprima şi de a reţine pierderea de energie, (de cele mai multe ori ireversivilă), este uriaşă. O mare parte este trimisă coloanei vertebrale apoi spre creier. Dar mai sunt şi alte căi prin care această energie va circula.

Sumar am  prezint părţile în care este divizat anusul.  veţi convinge singuri dacă merită sau nu  faceţi cunoştiinţă cu corpul vostru, cu zonele atât de intime, încât ne e jenă  le cunoaştem.

1, Partea centrală, mediană a anusului , este legată energetic de : vagin/uter, aortă şi vena cavă, stomac, inimă, glandele tiroidă şi paratiroidă, hipofiziară, epifiziară şi creştetul capului.
Precum se observă sunt trepte, pusee de energie care parcurg întregul corp până ajung în partea opusă. Sper ca măcar interesant  vi se pară.

2. Partea anterioară a anusului este legată energetic de: prostată, vezică, intestinalsubţire, stomac, timus şi partea anterioară a creierului.

3. Partea posterioară este legată energetic de: sacrum, lombarele inferioare, cele douăspreze vertebre toracice, cele şapte vertebre cervicale şi cerebelul.

4. Partea din stânga a anusului influienţeză energetic: ovarul stâng, intestinul gros, rinichiul stâng, glanda suprarenală stângă, splina, plămânul stâng şi emisfera cerebrală stângă.

5. Iar partea dreaptă este legată de energiile următoarelor organe de pe partea dreaptă: ovar, intestinul gros, rinichi, glanda suprarenală, ficat, vezica biliară, plămân drept, şi emisfera cerebrală dreaptă.

Contractând diferitele părţi aşa cum au fost ele prezentate, veţi putea aduce mai multă energie în organe şi glande. Dar şi pierderile de energie vor fi stopate prin buna funcţionare a acestor muşchi.
Pe cei interesaţi le recomand  caute mai multe informaţii în cărţile de qigong sau de acupunctură.

Şi din nou despre perineu şi corpul perineal

Marea majoritate nici nu bănuie cât de complexă este această zonă. Am scris despre zonele anusului pentru a  fi chiar mai uşor în a delimita zonele, în a înţelege importanţa pentru toţi de a acţiona conştient asupra acestei zone. Încă odată spun că pierderea energiei este imensă, dacă nu o controlăm. Trebuie doar un pic de bunăvoinţă şi fără inhibiţii de prisos.

Invăţăm de mici atât de bine  folosim muşchii mâinilor, ai picioarelor, încât devine automatism. Aşa aria creierului responsabilă de acest act devine evidentă. La fel se va întâmpla şi cu aria acestor muşchi. Prin conştientizare  există şi apoi prin contracţii, ea se va dezvolta treptat, obţinând un control tot mai bun şi a organelor interne corespondente.

Întâi am   explic  prolapsul uterin se poate vindeca extrem de repede prinreţinerea jetului de urină. Prin intreruperea lui de câteva ori în timpul urinării. În câtevazile se remediază probleme grave. Încercaţi. Pare simplu dar a salvat multe persoane.Sunt convinsă  nu scriu degeaba,  îi va folosi cuiva această informaţie. Şi  o vafolosi, evident.

Perineul şi corpul perineal sau tendonul principal al perineului- sunt două părţi distincte.
Corpul perineal este un mic nod fibromuscular de 2,5-3,8 cm, aflat în faţa anusului şi cu 5 cm în interiorul corpului. Aici sunt strâns legaţi muşchii pelvieni şi fibre musculare din rect, ca intr-un aşa zis nod.

La femei afectarea lui poate cauza alunecarea uterului, ovarelor sau a rectului de la locul lor.
La bărbaţi, corpul perineal este punctul de plecare pentru centrul de forţă subtilă Muladhara.
La femei acest punct este cervixul.

Localizarea tuturor zonelor, muşchilor se face de fiecare, un fel de experienţă personală, intimă, dar importantă.

Aşadar am ajuns la a înţelege nu numai localizarea primului centru energetic ci şi la o mai bună putere de a şti cum  acţionăm fizic, conştient asupra acestui centru.Canalul central se poate închide în partea de jos determinând energia  urce sprecapătul celălalt.

Şi aşa, ca o informaţie care  poate totuşi spune ceva, atunci când stăm culcaţi,această zonă, a perineului , are formă de romb. Hai  spunem  e interesant-deocamdată. În poziţia stând in picioare capătă o formă alungită.

Deci ,, evenimentele” (  refer la contracţii doar), care au loc în această zonă destul de minusculă, care a fost atât de ascunsă încât ne ruşinăm de ea, ba chiar o neglijăm, asemeni cenusăresei îşi relevă frumuseţea şi strălucirea cu care ne poate îmbrăca pe noi. Zi de zi descopăr cât de importantă este. Baza Împărăţiei.

Hotărârea, intenţia clară de a practica constant aceste contracţii,a perineului, este un mesaj controlat şi transmis de al doilea, al treilea şi al patrulea nerv sacral prin măduva spinării. Contracţia perineului va avea efecte asupra sistemului nervos autonom.
Fibrele parasimpatice (de relaxare), ies doar din regiunea gâtului şi din cea sacrală a coloanei vertebrale.
Mai simplu spus, toate organele interne vor beneficia de această practică. Nimeni nu ne poate convinge cât de bine sau nu este, ci doar propria practică va fi marele îndrumător.

Corpul vital are la rândul său un câmp vital. Corpul vital este materia de bază din care ia naştere corpul fizic. Dinspre exterior spre interior, câmpurile sunt formate de la cea mai subtilă energie până la forma ei cea mai densă, care este corpul fizic. Spaţiile aşa zis goale – până de curând aşa erau datele ştiinţifice, dar de când cu fizica cuantică, s-au mai schimbat ,,părerile”-. Conţin materia corpului vital care se extinde până la 1-3cm şi în jurul corpului fizic. Câmpul de emitere a frecvenţei poate fi însă mai mare.

Iar liniile energetice circulă prin acest corp vital. Când sunt întrerupte, deteriorate se ajunge până la suferinţa corpului fizic.

Ei, aveam două glande care la nivel fizic au suferit, s-au atrofiat. ,, pe parcursul evoluţiei” Şi nu acum , pe parcursul unei vieţi, cum se întâmplă cu timusul, care la copii este foarte mare iar odată cu vârsta , scade, ci de ceva mii de ani, perineul (rămăşiţa unei glande), şi glanda pineală s-au atrofiat. Omenirea a fost ,,ajutată” să treacă prin aceste ,,ajustări”?! Cu siguranţă DA!!!
Iar acum, când conştientizarea la nivel de masă, se produce , are loc şi activarea acestor glande. Simpla conştientizare că există , începe activarea. Dacă  nu este ţinută sub control de fiecare în parte riscul de a deveni ,,prinzători de fluturi” este enorm. Dar, pe alte căi ( de ex. Fluor) se încearcă stoparea. Eee... cel puţin interesant, pe planetă, acum.

Simpla practică a cestor contracţii ( nu vă lăsaţi păcăliţi de simplitatea aparentă), reactivează glandele atrofiată. Iar aceasta va avea, va produce efecte subtile, dar sesizaţile în strările noastre de echilibru, calm, bine, vor fi evidente, pentru a ne ajuta să înţelegem că suntem pe drumul cel bun. Efecte  asupra creierului, a complexului pituitar, pineal, hipotalamic. Dar nu numai.

Iar ca să fie şi mai bine înţeles, nu este o ,,simplă” contracţie musculară, ci munca reală, efortul, este cel psihic. Ceea ce nu prea am făcut până acum. Pentru că redeşteptarea acestei zonei, stimularea energiilor din ea, nu numai că ne va determina să fim conştienţi de ea, dar impulsurile ajunse la creier vor stimula dezvoltarea ariei şi de acolo. Am mai repetat odată, pentru că este foarte important acest lucru şi, depinde de fiecare, nu de alţii. Această forţă poate fi asemeni unei raze laser. Energia din Muladhara asfel va deveni o forţă care este necesară susţinerii tuturor celorlalte.

                                                       *
Prana cu toate ale ei denumiri este forţa vitală din Cosmos şi din om. În noi ea devine : Energie fizică şi energie mentală. În corpul vital traseul ei este bine stabilit prin Nadisuri. Sunt 72.000 spun vechile scrieri. Nu cred că avem motiv să ne îndoim de aceste date. Ele au ca punct de plecare zona de sub chakra Muladhara, aflată  in corpul vital al omului.
Este necesar , este util să cunoaştem toate acestea. Le-am prezentat sumar şi, poate simplu, pentru a fi înţelese de cât mai mulţi. 
Energia informaţiei are un rol hotărâtor asupra noastră, determinând ea însăşi transformări. Dacă vrem ca ele să fie durabile, nu doar simple înţelegeri pe care le uitâm a doua zi, controlul lor prin voinţă şi practică este esenţial.

Contracţia fizică are rolul de a localiza foarte bine, componenta psihică corespondentă. Mintea inconştientă este stimulată şi se manifestă în subconştient, apoi de aici poate fi mult mai uşor adusă la suprafaţă. Adică se vor manifesta acele concidenţe, sincronicităţi care ne vor ,,spune” multe celor care sunt atenţi. Dacă nu, vor apare ,,alte oportunităţi”, pe care ar fi de dorit să le evităm din timp. Pentru că ele înseamnă durere, de cele mai multe ori.


                                                                                         03.08.2012
                                                 
                                                      ***
- Partea a 4a

Multe informaţii de natură metafizică şi spirituală, din ce în ce cu un grad mai înalt de profunzime,au intrat în câmpul conştiinţei planetar, şi nu întâmplător. Oamenii le simt, le percep. Psihic ne afectează pe toţi determinând schimbări comportamentale dar şi spirituale. Însă...sunt zone prin care trecem, simplele afirmaţii pot fi suficiente dar atunci când ai ales Calea Mistică. Sau Calea uscată, cum i se mai spune. În care se arde timp de zile sau săptămâni totul în noi, patimi, dorinţi, propria voinţă şi te predai la sfârşit Unicului.
Cealaltă este Calea intelectuală, prin care dezvolţi puterea de înţelegere. Începând din vechile piramide şi până acum, ea se predă celor care nu cad pradă mirajelor, ci zi de zi practică ceea ce li se trimite ca informaţie. Câţi nu se entuziasmează că ,,au înţeles” şi, cu atât rămân ?! Această înţelegere trebuie aplicată asupra ta. NU asupra altora.
Iarăşi spun, repet: CE FACI TU CU CUNOAŞTEREA CARE ŢI SE DĂ, aceea este important. Ea nu este bună nu este rea. Dar fiecare o întrebuinţează după cum crede el. Cât timp o facem pentru noi înşine, e bine. În clipa când vrem să demonstrăm că doar ce facem noi e bine... e manipulare. Şi sunt atât de multe căi spirituale. Dacă stau să urmăresc ce fac toţi ceilalţi, nu voi avea timp pentru mine. Dar ...mă voi depărta şi de mine şi de calea pe care ..zic” că am ales-o. Voi creea relaţionări pe orizontală in loc să fie pe verticală. În loc să petrec timpul învăţând, mă apuc să ţin registrele celorlalţi. Şi culmea e, că plata pentru asta nu ne va mulţumi. Ei îşi vor vedea de drum, eventual mă vor îndepărta niţel mai dur, dacă nu pricep că nu am ce îi chibiţa aşa că, vom culege roadele.

Ei, DA! Reiki, este un sistem puternic, încât acum exclude şi pe cei care nu sunt serioşi, cel puţin. Se manipulează cu orice fel de cunoaştere. Nu rebuie să faci Reiki pentru asta. Cos un nasture, spun că mai cos şi ,,altele” şi...iote manipulare.
Dumnezeu este UNIC. Numai că noi suntem c-am mulţi, asta e tot! Iar spaimele care tot apar vis a vis de ,,fac” reikiştii, e deja o formă de autoprotecţie a sistemului în sine. Nu depinde de noi. Cei deacum, trebuie să treacă de bariere grele ca să fie demni de a practica. Pentru că doar iniţierea nu este suficientă. Este necesară, dar nu suficientă.
Nu este suficient să vrei ci să ai şi anumite calităţi către care, cei de până acum, au deschis umanitatea. Şi se începe cu auto-observarea.
***

Continui cu Chakra Muladhara şi zona unde se află.

Am să prezint câteva din pericolele care apar în practica acestei tehnici.
Atunci când se contractă părţile anusului sau ale perineului, instantaneu energia este oprită, stopată. Prin închiderea zonei respective, nemailăsând-o să se scurgă haotic, ea are un impuls ascendent. Ajunge în organelle pe care le-am prezentat deja, şi ce este foarte important, ajunge şi la creier.

Nu rămâneţi centraţi, concentraţi în zona respectivă. Nu este absolut deloc indicat. Prin această rămânere aici, energizarea zonei va fi atât de intensă încât nu vom fi în stare să mai ridicăm energia. Ea va ,,exploda” şi va avea un traseu pe orizontală. În lumea dorinţelor. Atrăgând şi energiile chakrei a doua, care atât aşteptă. Vom ,,transmite” semnale care vor fi percepute la nivel de subconştient de cei din jur. Aşa că s-ar putea să avem suprize. Unele poate ne vor face plăcere, crezând că brusc, am devenit mai atrăgători pentru …sexul opus, de exemplu.
Mare atenţie deci. După consumarea energiei, s-ar putea să suferim crunte dezamăgiri şi , să ne mirăm singuri de ,,nepăsarea” ulterioară a celuilat. Provocarea nici nu ne dăm seama că a venit de la noi. Dar vom invinovăţi. Adică vom crea legături şi , pentru asta, vom suferi, vom crea şi acea teribila karmă. Astăzi am ajuns la marginea unui Timp, cu toate consecinţele de rigoare. 
Pentru bărbaţi este mai uşor să înceapă cu contracţiile anusului, apoi ale muşchiului perineului de lângă el.
La femei este mai simplu. Cervixul odată închis, energia urcă. Gândul este purtător de energie dar el poate fi direcţionat dacă suntem atenţi. Altminteri devine o imensă bombă iar explozia nu o mai putem stăpâni.

Aproape instantaneu se percepe claritatea gândirii, chiar ca un duş rece. Nu se practică un timp îndelungat. Nu vom putea. Pentru că odată cu contracţia, respiraţia se va opri automat. Încercaţi şi vedeţi că aşa este. Va urma o puternică oxigenare nu numai a creierului. Ci a întregului organism. Dar ce e prea mult….

Odată ce energia nu mai este pierdută prin acest pol sud al corpului fizic şi a celui vital, ea va avea un traseu ascendent, va influienţa, alimentând creierul şi funcţiile sale neurologice şi endocrinologice, în primul rând.
Aşa va fi influienţat comportamentul, personalitatea, starea mentală a fiecăruia.
Atunci când iei cunoştiinţă de ceva, şi începi să practici vei obţine şi rezultate. Altminteri...rămânem cu mirări care devin de prisos!

De ce am scris că aceste contracţii devin o ,,tehnică”?! Pentru că producând efecte de relaxare, de energizare, de autovindecare ajungem şi la autocunoaştere pe nivele din ce în ce mai profunde.
Atunci când conştientizăm e ca o eliberare şi căpătăm un echilibru psihic, dar se mai întâmplă ceva. În locul energiei eliberate, va apare alta, care a stat la rând în subconştient. Deci... avem în continuare de lucru. Iar în locul energiei care a părăsit subconştientul va veni una din regiunile cele mai ascunse, ale inconştientului. Vrem nu vrem, conştientizăm sau nu, aşa ni se întâmplă toată viaţa. Unei energii eliberate îi ia locul alta.
Iar.... a alimeta tot timpul creierul cu energie, ne scuteşte demulte neajunsuri. În inconştient avem depozite, seifuri cu cifruri a căror cheie am aruncat-o demult. În cazuri extreme ele dau buzna către noi.
De multe ori nici nu vom şti ce eliberăm, vom percepe doar echilibrul interior. Deasta practica este necesar a fi constantă. Ceea ce apare din inconştient în subconştient apoi se va şi manifesta, dacă ne prinde nepregătiţi....zicem că nu avem noroc !
Relaxarea tensiunilor din corp (iar în muşchi sunt înmagazinate multe)permite eliberarea energiilor care vor duce cu ele conflicte, nevroze, din subconştient purificând mintea şi corpul. Ce alegem? Să nu mai facem nimic sau o practică zilnică pentru a nu ne trezi faţă in faţă cu cele care tot vor să fie eliberate, la urma urmei. Fiecare alege.
Asta s-a întâmplat şi în Reiki. Întreruperea practicii pe o perioadă mai mare, după ce am eliberat ceea ce să spunem că era evident, gata! Am crezut că am scăpat. Iar când ne trezim în faţa altor provocări ...nu mai e bun sistemul. Nu zici că practica ta nu mai e deloc, ci invoci alte cauze. Iar cei care te văd, zic şi ei câte ceva, aşa că... găsim vinovaţi. Orice cale este bună dacă şi tu eşti serios. Dacă nu...

Revin iar la contracţiile perineului.
În timp poate deveni un execiţiu psihic care va avea efect asupra corpului vital, pranic.
Pentru că urcând, energia va acţiona şi asupra celorlalţi centri vitali, stimulându-i.
Ei vor prelucra energiile subtile trimiţându-le mai departe organelor din întreg corpul fizic. Până la nivel de celulă.
Se ştie că Muladhara are o legătură directă cu Ajna, ceea ce va duce la apariţia intuiţiei, una din facultăţile care se dezvoltă din ce în ce mai puternic la omul actual.
Dar, Muladhara reprezintă partea în care sunt stocate instinctele primare care au devenit ,,animalice”. Atunci când conştiinţa este lăsată să zăbovească aici, întotdeauna instinctele vor domina, fiind necesar a fi şi satisfăcute. Prin conştientizarea că se poate direcţiona acest flux energetic, realizăm o primă etapă foarte importantă.
Începând cu identificarea fizică, atunci când mintea se va concentra asupra acelui punct, în timp se va produce şi conştientizarea procesului pranei din Muladhara. Deci vor fi definite clar două procese prin care vom trece: cel fizic şi cel mental.
Urmează cel de al treilea aspect, cel psihic. Mult mai dificil de sesizat, trebuind să îi acordăm toată atenţia. Nu va mai fi necesară atunci nici contracţia fizică pentru că se va ajunge de fapt, la a lucra cu corpul vital şi cu energiile acestuia. Dezvoltarea acestor capacităţi, de a lucra la nivel psihic ( a nu se confunda cu cel mental) este de durată. Dar... fiecare va ajunge acolo unde şi în ce etapă vrea, prin forţe proprii.
Forţa mentalului, mai ales că devine puternică se poate opune, pentru a ţine sub control totul. Dacă nu sesizăm acest aspect, nu vom trece uşor de această etapă. Deja intrăm în sfera subtilităţilor stărilor, ceea ce este şi mai greu de explicat. În această etapă, a avea un îndrumător este necesar. E părerea mea. Dar amăgirile sunt atât de mari, încât măcar a asculta şi o altă abordare, părere a altcuiva, ne poate scuti demult timp pierdut. Nu a dăunat nimănui. Pentru că chakra Muladhara are corespondent aşa cum am arătat deja, în corpul vital dat şi în toate celelalte corpuri energetice, fiind înterconectate unele cu altele.

Înainte de a finaliza această prezentare, fac o scurtă recapitulare: localizarea zonei fizice a chaKrei Muladhara, stăpânirea concretă a contracţiilor fizice, apoi realizarea lor mentală ca la final să stăpânim psihic totul. Este o tehnică care pare simplă, aşa cum am spus demulte ori, dar numai practica vă poate arăta ce se poate realiza prin aplicarea ei consecventă.

Este o cheie psihică ce aşteaptă să fie folosită, cu care realizăm deschiderea spre acea unică cunoaştere pe care ne-o dorim. Sunt fericită că am avut sprijinul şi acceptul şi îndrumarea maeştrilor mei spirituali, că acum pot să transmit ceea ce am primit, pentru ca acum să nu se mai treacă prin ceea ce am parcurs noi. Este o nouă etapă, consider că foarte puternică dar, şi ajutorul este pe măsură. A fi cu o secundă mai aproape de împlinirea ca oameni însemnă să fim mai aproape şi de Dumnezeu. Ce am făcut aici contează, fericirea şi împlinirea, bucuria cu care privim totul, asta este starea de apropiere faţă de Creator. Nu nemultumirile şi neputinţele. Dar totul se dă după măsura faptelor şi nu a vorbelor.

                                                                                                  07.08.2012

Cărți recomandate:

,, Stimulați-vă energia vitală”- autor Mantak Chia
,,Kundalini Shakti”- Autor: Swami Narayanananda 
,,Lumea minunată a Qigong-ului”- autor cezar Culda 

14 comentarii:

 1. Buna,
  Am incercat ieri de cateva ori contractii ale perineului, a fost interesant ca nu prea aveam habar de muschii aia (nu stiam ca exista) :). Spre seara am simtit intepaturi si dureri, dar nu in zona coloanei ci in zona rinichilor, au trecut, totusi de ce ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Intenţia ta este lăudabilă. Chiar dacă răspunsul este în text, am să reiau:
   Hotărârea, intenţia clară de a practica constant aceste contracţii,a perineului, este un mesaj controlat şi transmis de al doilea, al treilea şi al patrulea nerv sacral prin măduva spinării. Contracţia perineului va avea efecte asupra sistemului nervos autonom.
   Fibrele parasimpatice (de relaxare), ies doar din regiunea gâtului şi din cea sacrală a coloanei vertebrale.
   Mai simplu spus, toate organele interne vor beneficia de această practică. Nimeni nu ne poate convinge cât de bine sau nu este, ci doar propria practică va fi marele îndrumător.
   1, Partea centrală, mediană a anusului , este legată energetic de : vagin/uter, aortă şi vena cavă, stomac, inimă, glandele tiroidă şi paratiroidă, hipofiziară, epifiziară şi creştetul capului.
   Precum se observă sunt trepte, pusee de energie care parcurg întregul corp până ajung în partea opusă. Sper ca măcar interesant să vi se pară.

   2. Partea anterioară a anusului este legată energetic de: prostată, vezică, intestinalsubţire, stomac, timus şi partea anterioară a creierului.

   3. Partea posterioară este legată energetic de: sacrum, lombarele inferioare, cele douăspreze vertebre toracice, cele şapte vertebre cervicale şi cerebelul.

   4. Partea din stânga a anusului influienţeză energetic: ovarul stâng, intestinul gros, rinichiul stâng, glanda suprarenală stângă, splina, plămânul stâng şi emisfera cerebrală stângă.

   5. Iar partea dreaptă este legată de energiile următoarelor organe de pe partea dreaptă: ovar, intestinul gros, rinichi, glanda suprarenală, ficat, vezica biliară, plămân drept, şi emisfera cerebrală dreaptă.

   Contractând diferitele părţi aşa cum au fost ele prezentate, veţi putea aduce mai multă energie în organe şi glande. Dar şi pierderile de energie vor fi stopate prin buna funcţionare a acestor muşchi.
   ........ Pentru a ajunge să separăm clar muşchii zonelor contractate, e necesară o practică susţinută.Se pot produce deblocări,apoi eliminări de energii care ulterior ar fi determinat îmbolnăviri la nivel fizic.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 2. Merci, de fapt m-a surprins "raspunsul" rapid al organismului, in contradictie cu ce se gaseste pe internet (chestiuni de geneul "-Practici cutare exercitii si DUPA CATIVA ANI incepi sa simti ceva...") si uite asa nu mai ai chef sa incerci...:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acum am o rugăminte: caută informaţii, uită-te inn Atlase anatomice. Informează-te. Tu ai scris de răspunsul ,,organismului". aşa că fă cunoştiinţă cu ...organismul tău. Este o tehnică simplă dar devine ,,grea" atunci când ţi se spune să o practici constant. Însă şi rezultatele sunt direct proportionale şi merită.

   Ștergere
 3. Buna,
  Am gradul 2 în Reiki, am 20 ani și am o nedumerire cu privire la pierderea energiei vitale. O buna perioada de timp simțeam în palme imediat când aveam o problema undeva dacă puneam palmele în acea zona și refaceam problema rapid. Dupa ce am dat licența, nu am mai simțit ca înainte pana nu am mai simțit nimic. Trebuie sa iau vitamine, în special B-uri pentru sistemul nervos pentru ca am consumat foarte multa energie cu efortul intelectual și, fiind și berbec, ma implic și ma enervez repede când ceva nu merge sau ma îngrijorez. Sa am totuși suficienta energie vitala și sa nu o mai simt deoarece duc lipsa și de multe vitamine?

  In ceea ce privește excesele, cam în orice domeniu, începând cu alimentația, am perioade când abuzez și perioade când unii ar crede ca țin cura de slăbire. In toate oscilez asa.

  Îmi voi mai putea recupera energia singura?

  Mulțumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Natura a fost creată pentru a ne bucura dar şi pentru ajutor. Autotratamentul este minunat dar... La anişorii tăi ai nevoie de hrană fizică. Dacă vrei să reuşeşti în tot ceea ce ţi-ai propus. mai târziu... poţi decide singură.
   Când nu mai simţi nimic în autotrament , ori organismul este echilibrat ori prea slăbit pentru a da semnale. Consultul la un doctor, analizele sunt necesare.
   Să auzim numai de bine

   Ștergere
 4. Sant SOFIA,am facut si eu ceea ce am citit si sa stiti ca am simptit o stare de bine pe coloana si in cap.Va multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 5. Am practicat exercitiul si de ceva vreme simt caldura interioara,este bine ceea ce simt?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Citește de mai multe ori textul. Intotdeauna vei mai găsi un răspuns și o ...atenționare. reacțiile trebuie ținute sun observație și sub control.

   Numai de bine!

   Ștergere


 6. Mica iluminare a lui Kan si Li (contopirea Yin-ului si Yang-ului): aceasta formula este denumita Siaow Kan Li in chineza si inseamna literalmente evaporarea energiei sexuale (Ching-ului sau creativitatii) in energia fortei vitale (Chi) cu scopul de a hrani sufletul sau corpul energetic. Se poate spune ca transferul puterii energiei sexuale in corp si in creier incepe odata cu practicarea lui Kan si Li. Secretul crucial al acestei formule este de a inversa pozitiile obisnuite ale puterii Yin si Yang, provocand in consecinta eliberarea energiei sexuale. Aceasta formula include cultivarea radacinii (a Hui-Yin-ului) si a centrului inimii si transformarea energiei sexuale in Chi pur la nivelul ombilicului. Prin aceasta inversare se plaseaza caldura focului corpului sub racoarea apei corpului. Daca aceasta inversare nu are loc, focul se duce in sus si arde corpul. Apa (fluidul sexual) are tendinta de a curge in jos si in exterior. Atunci cand izvorul seaca, apa se termina. Aceasta formula inverseaza pierderea normala de energie prin metoda foarte avansata de plasare a apei intr-un vas inchis (ceaun) in corp, urmata apoi de fierberea spermei (energiei sexuale) avand focul dedesubt. Daca apa (energia sexuala) nu este etansata, ea va curge direct in foc si il va stinge sau se va evapora. Aceasta formula pastreaza integritatea ambelor elemente, in acest fel facand posibila evaporarea intr-un timp mult mai indelungat. Formula esentiala este de a nu permite niciodata focului sa se aprinda fara a avea apa la incalzit deasupra si de a nu permite niciodata apei sa dea in foc. In acest mod se produce un abur cald si umed, care contine o cantitate uriasa de energie si aduce mari beneficii sanatatii, reintinerind toate glandele, sistemul nervos si sistemul limfatic si intensificand pulsatia.


  Formula consta in:
  1. contopirea apei (Yin) si a focului (Yang) sau a barbatului si a femeii pentru a da nastere sufletului;
  2. transformarea puterii sexuale (fortei creative) in energie vitala (Chi), adunand si purificand agentul alchimic exterior Microcosmic;
  3. deschiderea celor douasprezece meridiane principale;
  4. circularea puterii în orbita solara (orbita cosmica);
  5. inversarea curgerii fortei generatoare pentru fortificarea corpului si creierului si readucerea acestora la starea lor dinainte de pubertate;
  6. dezvoltarea din nou a glandei timus si a sistemului limfatic;
  7. purificarea corpului si a sufletului: comunicarea (spirituala) interioara (altfel spus, limbajul comun interior, schimburile interne sau legatura interioara dintre corp si suflet). Nasterea sufletului nemuritor (corpul energetic).


  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc. Este un alt model de abordare. Foarte pertinent și completează cele scrise in articol. Aici am descris primii pași care trebuie stăpâniți bine, înainte de a merge mai departe.

   Ștergere
 7. Celor care doresc un manual gratuit pentru activarea permanenta si ireversibila a energiei kundalini, le ofer aceasta carte https://www.academia.edu/32181783/Biotransformari_Celulare_si_Fiziologice_2006_-_2017_Editie_Adaugita sau, https://www.researchgate.net/publication/311563495_Biotransformari_Celulare_Si_Fiziologice_Complexe_2006_-_2017_Editie_Adaugita#share ... in plus, interviuri inedite cu Bruce Lipton aici https://www.youtube.com/playlist?list=PLm7uyPwcHexKBLsQf1yxUcKig7W81WiJb

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cristian, mulțumesc! Recomand cu căldură cartea ta! Și vizionarea interviului cu dr. Bruce Lipton.
   Imbrățișez cu drag!

   Ștergere

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text