joi, 21 iunie 2012

SÂNZIENELE - FARMECUL PUTERII FEMEII






,, Viaţa între miracol şi dezamăgire" .

 Ziua când cerurile se deschid – SÂNZIENELE – a fi aproape de ELE este o Binecuvântare.
Ştim toţi, simţim asta, că prezenţa lor este tot mai clară. Dar ne-au fost inoculate fricile faţa de ele. CINE sunt Ele, ce au insemnat şi, mai ales, ce inseamnă acum. Retragerea acum mult timp, în alte dimendiuni a celor care au fost aici ne ajută pe noi să depăşim etapa în care suntem.


SÂNZIENELE

În magia nopţii unice a sânzienelor, neam de iele, credinţa feminină devine PUTERE !
In această noapte / zi , întuneric şi lumină , ceea ce s-a început de Rusalii se desăvârşeşte, Frumoasele, Zâne ale răscrucilor, ale magiei, păstrătoare a secretelor întunericului, ale celei care este stăpâna magiei puternice, magiei temute, ale celei ,,de nenumit”. Sărbătoarea fecioarelor dar şi a femeii în ipostaza de iubită, de ocrotitoare şi mamă.

De peste 5000 de ani femeia şi-a retras an de an, gândul în ea. Fecioară, Femeie şi Mamă- cele trei aspecte din care în ultimii 2000 de ani, a rămas doar rolul Mamei şi Nemuritoarele duhuri ale farmecului.

- Câteva date istorice privind creştinismul, a cărui început a fost stabilit / statornicit de Sf.Dionisie Exiguus,în ,,Cartea Paştelui” în anul 525, matematician şi atronom plecat şi trăitor ca ortodox , la Roma, sub domnia a 10 papi..Calculul celor mai importante sărbători creştine se face tot după aspectele lunii, solstiţii şi echinocţii.
Păstrarea în calendar, la sărbătorile cele mai importante, a dualităţii, un aspect puţin privit aşa până acum. Afirmaţiile că s-au păstrat vechile sărbători doar pentru a nu îndepărta….sunt prea …voalate. Suportul lor energetic era imens

Istoria Triplei prezenţe a Zeiţei de-a lungul timpurilor. Una dintre cele mai misterioase lumini venită dintr-un trecut magic devenit păgân –  purtând pașii căutătorului către o lume străveche, dar niciodată apusă…Mituri, legende, basme, preluări prin care rolurile se transmit şi se transformă după cum e … mersul astrelor, ştiinţă atât de cunoscută la începuturile transferului de Putere, ştiinţă faţă de care s-au impus restricţiidin motive lesne de înţeles.

Magia dar şi pragmatismul gândirii, separarea indusă până acum de cei care au avut interese proprii, de grup mai mic sau mai extins. Ceea ce s-a obţinut prin acuze, inducere de frici, defăimare ( înainte erau blesteme acum sunt comunicate de presă) a fost o societate a luptei aproape fără scrupule, înlăturate fiind bucuria vieţii şi iubirea.

Dar…. Este timpul când CREDINŢA FEMININĂ revine! Şi asemeni străbunelor , asemeni Primei Femei, femeile nu au nevoie nici acum de ziduri care închid
în ele o lume străveche, dar niciodată apusă.
CREDE şi Totul este posibil după voia inimii divine ! aşa cum iubirea ştie deatâta timp.

,,Noaptea Sânzienelor...

       
Între cer şi pământ,
        iubite de Lun
ă şi vânt,
        plutesc peste plaiuri
        alaiuri de
zâne cântând.

        Cunune-mpletesc
        din razele Lunii,
        din florile-alese
       
proaspăt culese,
        din roua de sear
ă.
        Cunune-mpletite.
        Soarele
şi Luna,
        de-or purta cununa
        fi-vor numai Una.

        Apoi,
în pădurea bătrână,
       
zâne la fântână,
       
aşează pe ape
        iubiri
arzătoare,
        din raze de floare.

        In noaptea minunat
ă,
        se-arat
ă atunci odată,
        din dragoste-ntrupat,
        stejarul fermecat.
        Razele Lunii,
        i-au despletit cununa,
       
şi zânele-i ţeasă
        din lumina-aleas
ă.

        La
rădăcina lui te-aştept,
       
zburător purtat de vise.
       
în miez de noapte un sărut,
        pe buze
îţi voi pune.
        In
braţe să mă ţii…
       
în ochii-ţi să mă pierd…
        …
până-n zori de zi…
       
Şi zâne să ne cânte,
        pe aripi s
ă ne poarte,
        de
mână să ne ţinem,
        iubind
în miez de noapte

        în noaptea fermecată.”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text