duminică, 18 martie 2012

Vindecăm atunci când cunoaştem



                           
Petrecem în timpul de acum, trecerea de la o eră la alta - de la Peşti la Vărsător, care este dublată de o alta, cu mult mai importantă, de la un ciclu la alt ciclu. Un mare An Cosmic, Mare Ciclu Polar sau An Platonic se încheie. În cazul unei treceri de la o eră la alta se poate vorbi despre “apocalipsa mică”, ce apare o dată la aproximativ 2000 de ani. În cazul trecerii de la un Mare ciclu Polar la altul se poate vorbi despre “apocalipsa mare”, ( apocalipsă în sensul de “transformare”).

Pe 13 martie 1781 a fost descoperita o noua planetă, dincolo de Saturn care a fost numită Uranus.  Astrologii l-au considerat guvernatorul Vărsătorului împreună cu Saturn, dar in timp, Uranus a devenit guvernatorul principal al Vărsătorului.

Este “recâştigarea” simbolică a întâietăţii pe care Ouranus-Uranus (zeu al cerului) o are faţă de Cronos-Saturn (zeu al timpului), dar mai ales considerarea lui drept guvernator al Vărsătorului este un gest firesc prin care subconştientul şi conştientul colectiv îl plaseaza pe Uranus în timpurile primordiale ale Vărsătorului când Pământul-Geea, întâlnind steaua Polaris renaşte.

Uranus şi-a recâştigat locul din acele timpuri primordiale mitice, iar noi trăim trecerea în Epoca Vărsătorului, în era de aur şi în mit… redescoperind miturile. Istoria orală a omenirii are încă multe relevat, ceea ce nu s-a realizat prin alte metode (tot) istorice.
Trecerea spre era de aur deja se face prin redescoperirea, revalorizarea simbolurilor şi arhetipurilor prin care miturile se exprimă şi care sunt redate prin imagini.
Imaginea este cu mult mai puternică decât scrisul şi transmite mult mai multă informaţie ( de la imaginile din vise, sau cristale sau piatră sau vechile, foarte vechile manuscrise). Ea se adresează pe mai multe niveluri dar şi accesează mai multe niveluri din fiinţa umană, în timp ce informaţia scrisă se adresează în special intelectului.
Iar vârsta miturilor cosmogonice este vârsta de aur, când oamenii erau aproape de zei , cu zei şi în zei ….
Anticii considerau Dacia ţara lui “Cronos”-“Saturn”. Diogene Laertiu afirma “Geţii îl numesc pe Saturn Zalmoxe”. La fel Mnases din Patara, elev al lui Erathostene, afirma că geţii îl venerează pe Kronos numindu-l Zalmoxis. Zeul Moş cum este denumit Cronos Saturn în multe culturi, este acelaşi cu Moş Crăciun, acelaşi bătrân cu barbă albă care apare în poveştile românilor, cel care transcede timpul şi este stăpânul timpului. Responsabilitate, ea este una din calitatile atribuite planetei Saturn – Cronos –Crăciun, determinare de care trebuie să ţinem cont.
Dar, multe mărturii vorbesc despre faptul ca zeitatea dacilor nu are nume “Zeul suprem dacic este fără nume. fără calificare” (Strabon)

Zeul suprem dacic este cerul, uranian, deplin, iar numele apărute în Panteon sunt anumite “funcţii”, atribute, după cum apare în mai toate religiile si în mai toate mitologiile. Descoperirea planetei Uranus, nouă ne poate spune mai multe, revenirea lui Ouranos acasă, secondat de Saturn.Iar întâlnirea celor doi este aici, la Geea….la EA, în Grădina Maicii unde au rămas să ne încânte Măiastrele, Sânzienele, dar şi  izvoarele, ambra, albinele şi curcubeul şi toate poveştile ţesute prin codri , munţi şi în peşterile munţilor sau a adâncului de mare.

Zamolxis are ca si corespondent astrologic pe Saturn, acest lucru derivând atât din etimologia cuvântului (zal=zeu, mox=mos, bãtrân), cât si din filosofia de viatã simplã si naturalã, asceticã ulterior, pe care a predat-o getodacilor.
O confirmare a acestei legături spirituale initiatice între Zamolxis si Vesta (Hestia) o găsim în astrograma natală a României, care este reprezentativã pentru poporul român, trecutul si viitorul lui. (5 februarie 1859).

România s-a născut ca entitate pe 24 februarie stil vechi, 5 februarie stil nou, adică în zodia Vărsătorului. (fiecare “naştere” se află sub semnul unei încărcături de semnificaţii. Putem considera natiunile entitati supraindividuale, cu o istorie-viaţă a lor, aşa că se poate vorbi de momentul “naşterii” unei naţiuni).
Fiecărei ţări îi corespunde o zodie si o astrogramă care poate da foarte multe informatii despre acea ţară.

În astrologie existã un asteroid, Vesta, care are semnificatia „pãstrãtoarea flãcãrii”, a adevãrului şi a altor valori spirituale şi culturale naturale, având puteri transformatoare şi creatoare (sexuale). Vesta este de o importanţă specială pentru cei care au simţul unei misiuni sau a unui scop în viaţă, creând mediul special pentru împlinirea personală, în primul rând.

Timpul nu este o realitate, ci o iluzie, iar ,,curgerea” lui este percepută în funcţie nivelul conştiinţei fiecăruia dintre noi. Timpul este legat de conştiinţa umană, dar noi trecem acum prin temporalitatea timpurilor încercând să depăşim o stare.

După milenii de dominaţie energetică masculină lumea cunoaşte o feminizare continuă ce duce la un echilibru firesc a celor două energii bipolare. O re-Naştere care absoarbe epocile de dinainte, acum fiind gata să acceadă într-o nouă epocă de aur, dar pe un alt nivel de conştiinţă, o nouă Facere, care se poate impli tot prin /datorită energiei feminine.

Fiecare individ participă la aceasta trecere si trebuie să se armonizeze cu noile vibraţii. Împreuna cu planeta vom trece printr-un proces de modificare a conştiinţei (implicând multe alte schimbări) urcând pe această scară a frecventei o dată cu planeta spre şi într-o nouă eră foarte diferită de ceea ce ştim din trăirile de până acum….

Schimbările se vor manifesta diferit în funcţie de conştientizarea fiecăruia dintre noi. Trebuie să înţelegem că dacă nu ne creăm noi viaţa, atunci ne-o crează alţii…
Cu cât înaintăm în era de aur cu atât puterea de materializare a fiecăruia dintre noi creşte exponenţial….
Omul are un destin creator. 

Gândurile, sentimentele, stările noastre, tot ceea ce emitem şi receptăm sunt forţele, puterile prin care în permanenţă creăm realitatea în care îi invităm, îi atragem şi pe alţii. Depinde de forţa/puterea proprie pe care o avem. Şi de aici se ivesc multe probleme.
Iar de faptul că nu ne putem controla în totalitate gândurile, sentimentele, reactiile, stările am devenit din ce în ce mai conştienţi. Este o etapă uluitoare care merită toată atenţia.

Înţelegând că propriile gânduri au putere creatoare ,să încercăm să acordăm mai multa atenţie gândurilor noastre, discuţiilor, lecturilor si informaţiilor cu care ne “hrănim”, pentru a nu se hrăni alţii ….cu noi. Pentru că ,,moda de a fi spirituali” e un microb, cel puţin verbal, deja existent. Suntem ameninţaţi de această putere bulversantă pentru mulţi şi care determină schimbări surprinzătoare chiar şi pentru noi înşine.
Conştientizarea faptului că suntem responsabili, că prin ceea ce credem, prin adevărul nostru devenimi responsabili în sensul în care realizăm că stă în puterea noastră să influenţăm viaţa.

Noi suntem interconectaţi prin comunicare. A comunica" şi-a alterat în limba română sensul profund, acela de a ,,împărtăşi". Comunicarea este in esenţă cuminecătură. Pe care o primim dar şi o dăruim.

Cine suntem noi, cine sunt creatorii noştri?
Apar mereu şi mereu alte date din surse diferite. Informaţii pe care le putem verifica doar cu cel mai performant aparat cosmic: inima! Starea noastră de sănătate este dată de împlinirea sufletească şi spirituală. Au loc mari prefaceri în noi înşine. Nimeni nu ne poate vindeca.Invăţăm motive comportamentale în conformitate cu anumite legi, urmăm stiluri de viaţă dictate de alţii sau atunci când îl căutăm pe al nostru ne pierdem în păienjenişul care ni se oferă. Poate fi simplu totul dacă ....

Vindecăm atunci când cunoaştem .

3 comentarii:

  1. ..acesta e raspunsul...multumesc !...am comentat pe o pagina facebook la o postare a ta...sa nu ma judeci Danaela...ajutama sa ating stelele in drumul meu spre lumina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos si pe intelesul tuturor.Sintem la rascruce de drumuri.Toata lumea simte transformarea la nivel spiritual,chiar fizic,prin diverse tulburari de sanatate,prin ginduri si situatii nemaiintilnite.Predomina o neliniste generala...cum spui tu,numai cine cunoaste poate trata.
    Multumesc pt.acest mail.Cu drag,laudia

    RăspundețiȘtergere

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text