luni, 13 martie 2017

Puterea interioară


Hui yin – „poarta Yin”. Absoarbe energia yin – a haosului infinit care există dinaintea spațiului și timpului. Să spunem că acest punct reprezintă Infinitul! Ființele umane obișnuite, ca făpturi YANG nu ar fi suportat ca acest centru să fie localizat mai sus de atât, pentru că ne-ar fi adus cu un pas mai aproape de Infinit, ceea ce ar fi însemnat să înnebunim sau ne-ar fi ucis. 

Pentru a umple această chakră trebuie mai întâi să umplem chakra Dantienului cu energie Yang. În două etape:

-        Colectarea și transformarea energiei organelor interne în puncte specifice. Consistența corpului este sporită dar încă nu modificată. Aceste puncte vor fi cele care formează Perla.
-        Activarea nadisurilor (râurilor) anterioare până la formarea nadisului Medha, cel central al părții anterioare, omologul lui Shushumna.

Yang-Yin, când cele două forțe primare sunt puse împreună în Dantien este generată o putere uriașă, căreia puțini îi fac parte. Cei care nu au o pregătire constantă, consecventă nu rezistă.  Se dezlănțuie forța Trăsnetului care pârjolește. Infinitul (Yin) este împreunat cu finitul (yang). E adevărat că omul mereu a căutat dintotdeauna reunirea cu Infinitul, noi fiind Copii Soarelui, ființe yang.
Infinitul este prezentat sub diverse denumiri, fiind însă în esență Sursa primordială.

Sunt două tipuri diferite de circulație a energiei chi în corp. Primul tip are legătură cu circulația energiei prin meridiane și punctele de acupunctură, de fapt circulația exterioară a energiei cunoscută prin chi kung. Există și o circulație interioară care are legătură cu dantienul, măduva spinării și sistemul reproductiv. Dezvoltată duce la regăsirea Puterii interioare. Inima joacă un rol crucial. Ea este centrul bioenergetic al trupului. Inima este importantă pentru circularea energiei în trup, nu numai pentru a pune sângele în mișcare.

Dantien-ul este depozitul principal de bioenergie al corpului, unde surplusul energiei este stocat. Dantien-ul nu generează Chi, ci doar stochează chi-ul pe care practicantul îl colectează (sunt două procedee). Doar așa dantien-ul va deveni activ. El nu va absorbi, nu va genera energie, de la sine.

Sunt informații care se găsesc în cărți prezentate în modalități diferite, în funcție de ... multe. 

Prin Practică am  ajuns la înțelegerea că se activează energia ce se găsește în memoria CORPULUI VITAL, la dispoziția noastră, încă nefolosită, așa cum celulele corpului fizic au propria lor memorie. Nu are nimic de a face cu forța fizică, musculară așa cum demonstrează marii maeștri de Aikido,  Qi gong. Prin corpul fizic suntem Yang, Copii Soarelui veniți din marele Haos. 

 Depozitând energie Yang în dantien, o putem lua cu noi când plecăm, deci ne putem păstra conștiința și să ne întoarcem pe pământ când vrem, pentru că ne păstrăm natura umană.

Intr-o luptă directă, chi-ul celui mai puternic va ataca chi-ul celui mai slab, nefiind nevoie de forța fizică; oriunde l-am lovi, energia se va duce spre inimă. La fel în procesul de vindecare. Dar, există și energia gândului care devine din ce în ce mai mult o armă cu două tăișuri: poate omorî sau vindeca. Cu cât am conștientizat părți din energia corpului vital și ne construim singuri (dar încă neatenți) realitatea fizică, cu atât e necesar să ȘTIM ce facem, cum facem. Apoi alegem calea prin care ne manifestăm. 

Tradițiile consideră că inima este casa Sufletului. O sferă yang într-un noian Yin, ca o bulă în apă. O imagine pe care dacă o păstrați în memorie vă poate spune multe. 

Toate au de a face cu tăierea undei staționare din Câmpul Yin cu ajutorul Yang chi-ului solar.
UNDE STAȚIONARE- Unda staționară reprezintă un caz particular de interferență ce presupune suprapunerea dintre unda incidentă și unda reflectată, pe aceeași direcție.
Unda stationară apare atunci când cele doua unde sunt coerente ( au aceeași frecvență și diferența lor de fază este constanta în timp).
Suntem fiecare în parte o particulă dintr-o undă staționară a Câmpului Yin.   Și noi ne creem propriul câmp yin de amintiri.

Această undă este replicată în mod fractal, inițial căpătând formă în câmpul yang, al spațiului și timpului, prin ADN-ul embrionului, care apoi devine trupul nostru. Pe măsură ce ne dezvoltăm, această undă continuă să fie cu noi și crează o rețea de ventre și noduri, numite nadi și chakre din câmpul Yin.

Etape principele:
-        acumularea și păstrarea, prin diferite tehnici a energiei organelor fizice interne
-        Curgerea, conducerea energiei prin Corpul vital pentru a forma consistența conștientizării energiei lui
-        formarea Nadis-urilor anterioare

La seminarul de duminică voi prezenta și primele tehnici care pot ajuta pe cel dornic să-și cunoască (în prima etapă) mult căutata Putere interioară, relația dintre corpul fizic și cel vital. De care ne putem folosi în viața de zi cu zi pentru a nu mai fi la cheremul ...oricui. Numai INFORMAȚIA și tot ne ajută să avem o stabilitate psiho-emoțională în fața avalanșelor de păreri. 
...............
Tehnici de activare a Nadisurilor anterioare, de dezlegare a Nodurilor, de umplere a lor și apoi formarea căilor ca energia să circule sunt reprezentate de mii de ani, peste tot în lume, inclusiv în zona noastră, unde nadisurile sunt cunoscute ca râuri. 

Imaginile de mai jos sunt edificatoare. Se observă nodurile energetice și nadisurile. Marcate prin cordoane, eșarfe, șiraguri de mărgele, alunecarea șuvițelor de păr etc. Nimic nu este întâmplător.
Nu este o „tehnică” predată numai femeilor, cum s-ar crede din imaginile selectate. Dimpotrivă, așa cum se observă din multitudinea de cărți, se descriu Tehnici adresate bărbaților! 


In imaginea de mai sus se observă două etape parcurse de prințesa miceniană ( aprox. 2000-1500 i.e.n) Acumularea energiei în Dantien (nod), urcarea treptată de-a lungul corpului-formarea nadisurilor anterioare, ajungând la brațe.
 În a doua ipostază, chi-ul deja este stăpânit, bufnița (simbolul înțelepciunii, ca și la zeița Athena), apare ca să ne avertizeze de puterea prințesei. Un comentariu:

 1. Există Voința lui Dumnezeu în Occident sau Jodo în Orient.
  Există plata-răsplata faptelor în Occident sau karma în Orient.
  Jodo vine de la Dumnezeu, karma vine de la noi, oamenii. Jodo este voia cerului! Karma ți-o poți schimba, peste Jodo nu poți trece. Ce simți tu în interior este Voia cerului. Dacă devine și voia ta, este perfect.
  În Occident am evoluat având o abordare Yang – modificăm, catalogăm exteriorul , mediul înconjurător în așa fel încât el să corespundă dorințelor noastre. Privim în afara noastră. Știința noastră este Yang și așa a apărut materialismul, viața nostră devenind Yang. Ne e frică să pierdem bunuri, ne panicăm de ziua de mâine etc. Dizarmoniile vrem să le înțelegem intelectual, și așa să le modificăm. Nu prea reușim.
  In Orient abordarea vieții este Yin, oamenii privesc și caută bucuria, împlinirea în interiorul lor. Ființa umană , corpul și mintea ei, este obișnuită să se simtă completă în mediul pe care natura deja l-a creat, fără alterări de prisos. Ființa ăși găsește Puterea în unitatea sa cu lumea,
  Sunt două abordări complementare. Mintea poate fi determinată să accepte că nu este dominantă, că are nevoie de energie pentru a funcționa. Și așa ajungem la cunoașterea potențialului energetic al fiecăruia care poate fi cunoscut și folosit.
  Dacă doar învățăm filozofia orientală care a izvorât din vechea cunoaștere, vom rămâne în paradigma occidentului.
  Aparatura științifică ne ajută enorm în a sonda adâncurile materiei. Se vede că suntem pregătiți pentru asta. Insă a folosi doar faptul că „am înțeles” fără a ști și cum aplicăm, și mai ales, consecințele nu ne este de ajutor.
  Nu renunțăm la nemulțumiri! Ele ascund alte emoții distructive: mândrie, orgoliu, furii, mânii. Cheltuim o cantitate uriașă de energie pentru a „vorbi” despre nemulțumirile față de atitudinea celor din jur. Sunt persoane care nu acceptă că tot ce este în jur, este oglinda a ceea ce sunt în interior. In interior are acele stări, acele forme energetice pe care le vede în exterior.
  Sunt persoane care îmi cer să „demonstrez” în scris despre existența celor trei meridiane anterioare, despre nodurile energetice etc. De unde „le-am mai inventat și pe ele!”. Poate cândva voi scrie povestea căutărilor mele.
  Numai PRACTICA le poate veni în ajutor. Și numai cât este dispus fiecare să o aplice. Cu consecvență. A descătușa energii care pot dăuna – nu este alegerea făcută de mine. Ajut o persoană să se schimbe, ajut un moment să se împlinească în viața cuiva. Știu că mulți au trecut prin asta aproape necrezând că viața poate lua și o altă turnură decât erau ei pregătiți.
  Cred însă că statornicia manifestărilor depinde de fiecare personal.

  RăspundețiȘtergere

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text