luni, 25 aprilie 2016

Cumpără-ți VIAȚA



Pentru că este săptămâna în care e bine să ne facem fiecare o introspecție sufletească, vă invit să vizionați un filmuleț care vă poate dărui multă înțelepciune. Și poate un strop de încredere și detașare de ,,valorile” contemporane.

Preşedintele Uruguayului, Jose Mujica, considerat „cel mai sărac şef de stat din lume, a uimit în nenumărate rânduri prin francheţea sa la nivel de discurs, precum şi prin politicile sale sociale.

„Este important să traieşti în conformitate cu modul în care gândeşti. Fii tu însuţi şi nu încerca să impui opiniile tale celorlalţi. Eu nu mă aştept ca alţii să trăiasca la fel ca mine. Vreau să respect libertatea celorlalţi, dar în aceeaşi măsura vreau să îmi apăr libertatea mea. Şi asta vine odată cu puterea şi curajul de a spune ceea ce gândeşti, chiar dacă ceilalţi nu îţi împărtăşesc părerea.

Interviu preluat din documentarul Humans


https://vimeo.com/151376788


,,In momentul în care tu cumperi ceva(sau eu) nu cumpăr cu bani, ci cumperi cu timpul din viața ta pe care l-ai investit pentru a obține acei bani. Diferența este că singurul lucru pe care nu-l poți cumpăra este viața ta!”


..Cumpăr un avion prezidențial sau cumpăr un elicopter pentru a salva vieți?!” asta a fost intrebarea la care Jose Mujica a găsit singur răspunsul.


VOI ...ce ați cumpărat în ultima vreme?! pentru ce și pentru cine?! V-ați gândit la bucuria persoanei sau a fost o obligație? sau demonstrați că aveți bani? ( atenție: așa ,,cerșiți” atenție și asta înseamnă nevoia de a vă fi recunoscută ,,puterea”-deci sunteți teribil de nesiguri pe voi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text