joi, 30 iulie 2015

Luna albastră


Anul acesta, am avut parte de un fenomen astronomic  cunoscut drept “Luna roșie” iar vineri are loc  un altul: “Luna albastră”. Adică apariția a două luni pline în aceeași lună calendaristică. Luna va atinge faza maximă vineri, pe data de 31 iulie, după ce a mai atins această etapă şi pe data de 2 iulie. În ultima zi a lunii iulie are loc  faza de Lună Plină la ora 13:43, discul Lunii va fi complet luminat iar de acum faza Lunii va descrește răsărind din ce în ce mai târziu, anunță Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.
Potrivit specialiștilor, aşa-numita “Lună albastră” nu este chiar ,,albastră, doar că Luna plină apare de două ori în aceeaşi lună calendaristică. Denumirea se pare că este o eroare făcută de astronomul James Hu Pruitt. El a folosit termenul de “lună albastră” într-un articol publicat în anul 1946  și, deși greșeala a fost recunoscută în 1999, denumirea se mai folosește și astăzi.Sună …. minunat !!!

Acest fenomen al apariţiei de două ori a Lunii pline într-o singură lună calendaristică va mai fi înregistrat abia în anul 2018, pe 31 ianuarie, și în martie. Următorul în 2037.
Astrologii sigur că fac predicțiile de rigoare. Dar nu uitați : stele pre-dispun, omul dispune (alege). Fiecare zodie are anumite coordonate generale. Pe cele particulare a acestei zile cred că fiecare (cu puțină bunăvoință) le poate afla. Și prin numerologie poți avea un aspect personal al acestei zile.

Cert este că atracția Lunii este irezistibilă, puternică. Partea vizibilă sau cea invizibilă mai are multe să ne destăinuie. Doar atunci când vom fi pregătiți.


 Știți semnul vostru zodiacal?! Cu acel symbol puteți medita ceva timp în această perioadă de Putere. Creați-vă un spațiu sacru ( chiar și un cerc energetic de putere în jurul vostru). Important să nu agresăm pe ceilalți cu ,,comportamentele noastre” așa cum ….se mai ,,întâmplă”. Vizualizați simbolul în fața voastră, inspirați-l înlăuntrul vostru. Lăsați-l să se ducă unde  vrea, unde este atras, unde se așează singur. Fiecare zodie corespunde și unei anumite părți din corp. Puteți să vizualizați întâi simbolul acolo. Nu alergați după ,,rețete”. Fiți deschiși experiențelor care pot fi doar personale.

Apoi lăsați Puterea Luni să vă atragă pășind pe Calea strălucitoare până la Ea. Puteți proiecta simbolul vostru pe imaginea Ei, puteți păși acolo… Lăsați doar să se ,,întâmple”. Realitatea este personală și faptul că putem interacționa cu alte Puteri nu e ceva de basm, nu e ,,vrăjitorie” sau ceva ce pot numai ,,aleșii”. Prea mult ne-am blocat în false credințe pentru că așa am preluat.

Nu uitați că Puterea Ei este vizibilă, aveți așa Cale deschisă împreună/însoțiți de puterea voastră guvernatoare-dacă alegeți asta. Se poate însă și fără. Fiecare alege. Și, de ce nu, ambele variante pot fi parcurse. Însă fiind atenți la diferențele de percepție între cele două variante.  Nu e o lecție aplicată, ci o percepție care trebuie trăită și apoi deslușită în timp, de cele mai multe ori, așa că aveți răbdare și nu vă blocați prin ,,explicații momentane”.


Când e Lună plină datorită atracției vizibile nu veți pierde drumul, ea vă crează un culoar pe care pășiți în sigurață ( multe alte puteri se ,,înalță” atunci). La cealaltă lună-coboară altele de care nu e cazul să vă înfricoșați așa cum au pologhit prea mult unii, tocmai pentru a ne îndepărta. Asta e o altă discuție. Oricum prin ,,înfricoșare” poți alunga pe mulți dar, partea frumoasă este că ajung cei care ,,gândesc” singuri fără intermediari, față de care nu au nici o reținere pentru că… așa spun ei.

Puteți lăsa și cristalele personale să primească Puterea lunii. Sau talismanele. Chiar confecționa unele cu această ocazie.
Pentru că mentalul omenirii deja a creat o aureolă de mister asupra acestui fenomen, el chiar devine puternic. Așa că …

Lună albastră minunată să aveți ! 

Un comentariu:

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text