luni, 30 martie 2015

Emoție - sentiment - suflet


Emoțiile noastre pot fi și informații transmise genetic. Moștenirea de neam ce este activată prin diverse tehnici sau stări. Nu întâmplător ,,atragem” pe cineva care ne face farmece, aruncă blesteme.
Informație- emoție-stare-manifestare.

O informație energetică se poate manifesta sau nu. E doar un potențial. Atunci când e activată în noi ea este activată în tot neamul din care provenim. In strămoși. Implicațiile sunt fantastice ( e cel mai bun cuvânt). Dar se transmit și copiilor, nepoților. Lazarev a scris în toate cărțile lui despre asta.

E mai ușor (din cauza durerii sau a terorii că transmiți și tu la rîndul tău) ca atunci când ești grav bolnav  sau urmează o despărțire să conștientizezi aceasta și să te abandonezi prin Rugă Cerului, lui Dumnezeu, Preasfintei Împărătese, lui Iisus. Atunci da, au loc minuni.

Dar, datorită faptului că acum Mentalul ( nu mintea) devine din ce în ce mai puternic, putem să începem din timp acest proces de recuperare a energiilor din emoții sau stări. Frecvența lor joasă se poate modifica. Durează opt-douăsprezece minute zilnic. Cel puțin. O perioadă de câteva zile sau săptămâni. Dar sigur merită efortul.

Schimbarea frecvenței emoțiilor captive în corpul nostru va antrena schimbarea lor pe întreg parcusul: de la strămoși, indiferent de câte generații,  la copii. Cine știe principiile de bază din fizica cuantică va înțelege.

Testarea corpului este importantă. Ideal să ne obișnuim cu măcar două-trei tehnici de autotestare. Sunt teste kinestezice care se practică în alte țări de mult timp. Par o joacă, plac, ne amuză dar descoperim treptat că avem un partener : corpul nostru care ȘTIE multe răspunsuri. Numai că noi nu l-am luat în seamă. 
Un dialog plin de înțelepciune și care devine palpitant: unde e emoția?! În care zonă ? De când este ? este moștenită? Întrebări care primesc întotdeauna răspuns.

Uneori preluăm emoțiile altora care le acoperă pe ale noastre. Ne ,,pare rău” de cineva. Suferim. Această suferință se poate declanșa oricând întâlnim o culoare, un cuvânt, un sunet care ne amintesc brusc acea stare chiar dacă am uitat ,,părerea de rău” și cine a mai fost implicat.

Ce facem după ce avem răspunsurile ?! ,,eliminarea emoțiilor” are și ea mai multe căi. Este necesar să conștientizăm că există. Ele sunt energii ,,grele” care ne fac să stagnăm, să nu ne găsim locul. Credem că suntem obosiți, deprimați. Ne chinuim singuri. Întâlnim aceleași persoane care parcă reiau teme din viața noastră.

Acoperiți de puterea emoțiilor nu realizăm cine suntem. Ele sunt întreținute de alții.
Dar fiecare suflet are o anumită frecvență și o putere care îi este specifică. Sufletul  are puterea de a vindeca, de a regenera și de a transforma viața. Sufletul ești chiar tu. Încă avem de învățat asta. Ar trebui să disociem sufletul de ego ?! - care este doar rațiune, prin care în creier se face reconstituirea în conformitate cu paternurile deja existente. Și cât nu căutăm metode de a-l elimina !!! în loc să încercăm să înțelegem, având și o multitudine de date științifice. Nu disocierea este calea ci Înțelepciunea.

Sufletele animalelor au și ele puterea de a vindeca și de a regenera. Sufletele soarelui, lunii, oceanelor, copacilor și munților au aceeași putere. Sufletul ne determină să facem anumite alegeri pentru o găsi o cale de comunicare și vindecare. Îi opunem uneori dorințe sau amânăm. Sigur că noi stabilim prioritățile dar măcar să nu ne plângem mai încolo. 

O emoție este motivație în formă pură – este presiunea psihologică de a acționa. Rolul emoțiilor este de a ne anunța atunci când necesitățile noastre nu sunt satisfăcute și de a ne motiva să acționăm pentru a le satisface.

Toate emoțiile au un scop pozitiv: sunt mesajele date de subconștient pentru a ne determina să acționăm în scopul de a depăși o situație dificilă.

Sentimentele sunt expresia în plan fizic al emoțiilor pe care le trăim, sunt reacția fizică a corpului ca răspuns la emoția respectivă generată de subconștient.
Mânia cauzează creșterea pulsului, contractarea musculaturii, pregătirea corpului. Deși suntem conștienți de o mică parte a sentimentelor noastre, de cele mai multe ori nu “ascultam mesajul” pe care îl primim sau îl înțelegem greșit.

Avem deja învățată o modalitate de a lucra cu emoțiile – aceea de a ne distrage de la ele folosind un element care ne captează temporar atenția, care ne “anesteziază” emoțional, cum ar fi mâncatul in exces, munca în exces etc.

Reprimăm astfel aceste emoții în interiorul nostru și  când apare “emoția negativă”, folosim elementul de distragere și generăm prin repetiție un comportament de cele mai multe ori nociv.
Când ne distragem din momentul în care simțim o emotie neplacută (ținem diete), tratăm doar un simptom, nu cauza care generează acea emoție.

Cauza acelei emoții este necesitatea nesatisfăcută, și  frustrarea devine mai puternică decât speranța de a ieși din situația respectivă.

Sentimente și nevoia corespunzătoare:
  1. Plictiseala - nevoia de a ne dezvolta, de a avea provocări pe care să le depășim;
  2. Furia - nevoia de a avea parte de corectitudine, atât pentru noi cât și pentru ceilalți;
  3. Vinovația - nevoia de a fi corect față de ceilalți sau față de propria persoană;
  4. Tristețea - nevoia de a avea lucruri sau relații importante, de valoare pentru noi;
  5. Singuratatea - nevoia de a avea relații cu semenii noștri;
  6. Inadecvența - nevoia de a ne simți suficient de buni pentru a realiza ceva anume;
  7. Stresul - nevoia de a avea succes și control in toate aspectele vieții noastre;
  8. Teama - nevoia de siguranță;
  9. Frustrarea - nevoia de a avea satisfacție in acțiunile noastre;
  10. Depresia - nevoia de a avea speranță.
Toate lucrurile pe care le-am făcut în trecut, le facem în continuare în prezent în mintea noastră. Trăim în lumina acțiunilor noastre reflectate din trecut în ceea ce credem că este prezent. Mintea nostră are o capacitate uriașă de care nu suntem conștienți.

Sentimentele ne spun „cum să trăim”-  emoţiile ne arată ce ne place și ce nu;
Sentimentele stabilesc atitudinea noastră pe termen lung în privinţa realităţii -  emoţiile devin atitudinea iniţială în privinţa ei;
Sentimentele ne avertizează de pericole anticipate -  emoţiile pe cele  imediate;
Sentimentele sunt calculate, dar durabile -  emoţiile sunt intense, dar de scurtă durată;
Sentimentele asigură supravieţuirea corp/minte pe termen lung -  emoţiile asigură supravieţuire corp/minte imediată.

Fericirea și îngrijorarea sunt sentimente - bucuria și teama sunt emoţii de scurtă durată.


Mulţumirea, amărăciunea, iubirea și depresia sunt sentimente -  entuziasmul, furia, dorinţa și tristeţea sunt emoţii.

Foto: pictură Vladimir Kush

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text