marți, 18 iunie 2024

Puterea Bagha

 

Despre tehnica Bagha am citit în cartea „Salturi cuantice” scrisă de Burt Goldman.

O metodă uluitor de simplă: vrei o manifestare (urgentă sau nu) a unei dorințe, situații?

Atinge  cu vârful limbii cerul gurii, palatul moale. „Această acţiune are rolul unui declanşator, are menirea să pornească ceva. Este un fitil, dar un fitil care nu este ataşat la nimic doar va fâsâi şi va arde complet. Bagha necesită intenţie. Înainte de a utiliza această tehnică, trebuie să ai în minte un rezultat. Când îţi atingi vârful limbii de cerul gurii este ca şi cum i-ai spune minţii „pregăteşte-te, că urmează să facem ceva"; acest ceva este intenţia ta”.

Vrei un loc de parcare? îţi cauţi un loc de parcare într-o piaţă aglomerată? Ok, s-ar putea să găseşti unul întâmplător,„ dar dacă foloseşti tehnica Bagha în timp ce te îndrepți spre acel loc, ai mai multe şanse să-l găseşti. Ţi se pare cumva că sună prostesc? S-ar părea că da. Pune-ţi limba pe cerul gurii, şi vei găsi locuri de parcare. Foloseşte tehnica Bagha şi spune în gând „loc bun de parcare''. Asta e tot”.  

„De câte ori doreşti să se întâmple ceva de natură imediată, foloseşte tehnica Bagha. Ca exemplu, să spunem că mergi la un restaurant şi vrei să ai un loc bun şi să faci alegerea potrivită. În timp ce eşti pe drumul către restaurant, atinge cu limba cerul gurii și spune în gând „loc bun” sau „cea mai bună alegere” sau orice cuvinte ar fi potrivite în contextul respectiv, care stabilesc intenţia. Dacă mergi undeva şi ai nevoie de un loc de parcare aproape de locul unde te vei afla, spune pe drum „loc de parcare”. Dacă această tehnică sună destul de ciudat, nu o judeca, ci foloseşte-o”.

Sau foloseşte tehnica Bagha pentru a găsi un loc bun la teatru, moll, pe plajă, în avion, sau pentru a veni maxi-taxi, metroul mai repede. Încearcă. Lasă orice logică deoparte și acceptă că „se pot întâmpla minuni!”.

Cu gura închisă, pur şj simplu atinge- ţi cerul gurii cu vârful limbii. În zona imediat din spatele dinților, alții își ating palatal moale; oricare din aceste locuri este bun. O să te convingi!

„Înainte să folosești Bagha trebuie să ai o anumită intenţie. lntenţia o face să funcţioneze. Intenţia eşte factorul instigator. Când rostești (în gând) ce vrei, acest fapt pune intenţia în mişcare.

Nu funcţionează chiar de fiecare dată, dar funcţionează destul de des pentru a o folosi”…când îți amintești. De ce spun asta?! Pentru că uităm prea repede ceea ce ne-ar fi de ajutor, ceea ce ne-ar reda, măcar, puțină încredere în noi. Se întâmplă destul de des încât să te facă să simţi că ai un pic de control asupra vieţii tale. Începi să te prețuiești ca ființă umană care poate decide. Ciudat?! Nu !!!

Căutam cartea Salturi cuantice și, evident că nu o „vedeam” în bibliotecă. Raft după raft… OK! Am s-o găsesc… și iar cu ochii printre cărți! Căutam cartea pentru a mai citi despre tehnica Bagha !!! de-abia după vre-o 15-20 minute de adrenalină, mi-a venit în minte să pun limba pe cerul gurii și să gândesc: „cartea lui …” nu râdeți, dar uitasem și numele autorului de cât tot căutam. Nu a mai contat. Subconștientul știa foarte bine despre ce e vorba. Doar am întins mâna și am luat cartea.

„Să zicem că ai început să te mânii dintr-o anumită cauză, şi nu vrei să tot torci acea mânie. Dacă intenţia ta este de a fi calm, pur şi simplu spune-ţi mental cuvintele „calm" sau „mânie, disparj" şi atinge-ţi cu limba cerul gurii”. Instantaneu caută în tine. Vei constata că mânia …a dispărut.

O explicație simplă: când minţii i-a fost dat un ordin, se eliberează energii electromagnetice fie pentru a respinge, sau pentru a atrage rezultatul.

Bagha are mii de utilizări, şi cu cât o foloseşti mai mult, cu atât vei deveni mai încrezător în obţinerea a ceea ce îţi doreşti. și mai expert în manifestări! 

Funcționează? Da! Continua s-o folosești și uimește-te de fiecare data când „se întâmplă” realizarea. Creierul se va obișnui și el cu șoșotelile tale!

                                                                          ***

De fapt este o tehnică yoga veche de mii de ani. Conceptul utilizează una dintre chakre minore, Talu sau Lalana. Iar în apropiere este chakra BINDU. Bindu este un centru adimensional. Este denumit uneori Chidghana, adică cel care își are rădăcinile în conștiința infinită.

Tehnica se numește Nabho Mudra. Este menționată în Gheranda Samhita, capitolul 3.

 Nabho Mudra este forma moale, simplă și ușoară a Khechari Mudra - o tehnică extrem de puternică, greu de realizat.

Nabho – Cuvântul sanscrit „ Nabho ” reprezintă Cerul. Cuvântul „ Nabh ” este sinonim cu „ Akash ” care înseamnă și Cer sau spațiu. Ca și la noi, cuvintele au două sensuri, cel puțin.

Mudra – Cuvântul „ Mudra ” aici reprezintă „ Mana Mudras ”, gesturi ale capului sau sigilii (gestul este făcut cu limba).

Această Mudra este cunoscută și sub denumirea de Blocare Yogică a Limbii sau „ Gestul Cerului ”.


 Atunci când limba, un mușchi puternic, atinge CERUL gurii, se restartează multe energii care sunt adormite sau folosite aiurea: când spunem neadevăruri, când bârfim, când ne plângem de una, de alta, etc. pentru că, pe lângă chakra Lalana (Talu) mai avem și chakra BINDU care produce atât nectar, cât și otravă. Glandele de nectar și otravă sunt împreună. Depinde de noi, de conștientizarea și efortul nostru, ce activăm.

Când „vorbim în gând” spunând ce vrem, activăm și chakra Vishundha responsabilă de comunicare, manifestare. Care va avea un rol tot mai important în timpurile actuale.

                                                                       ***

Atenționare: spuneți „ loc de parcare”, atingeți cu limba cerul gurii având gura închisă și…. fiți atenți la drum! O fi, n-o fi, vedeți voi!

O prietenă mi-a povestit că, după ce aproape că devenise un automatism de a-și asigura așa locul de parcare, s-a supărat că nu a mai găsit loc. Începuse și o furtună cu vijelii așa că a ajuns „murată” acasă. Expresia îi aparține. După vre-o oră, a auzit că s-a prăbușit un copac peste mașina parcată „în locul ei”. Era siderată! Nu a luat totți sfinții la rând, dar mulțumea Maicii, lui Dumnezeu cu o fervoare de care nu o prea credeam în stare.

I-am spus de BINDU: nectar sau otravă! Care depind numai de noi, de atitudinea și vorbele noastre.

Atingi CERUL gurii cu vârful limbii, spui și … îți vezi de treabă. Dacă începi să „te încordezi” vei bloca manifestarea. Dacă ești relaxat, manifestarea va avea loc. Atât!

Vă doresc împlinirea multor minuni! Provocați-le!

 

N.B. tot ceea ce este între ghilimele sunt citate din cartea Salturi cuantice scrisă de Burt Goldman.

 

 

 

 

2 comentarii:

  1. Când spui: „loc bun de parcare”, tu deja știi unde-l vrei, deja ai imaginea locului, dar e cumva în fundal. Și trebuie să vă auto-observați: limba să fie lângă dinți sau căt mai pe cerul gurii, spre uvulă?! Nu faceți din asta o dramă, ca să dovediți cât de nehotărâți sunteți. Limba se va mișca acolo unde trebuie. Am adăugat informațiile despre Talu-Lalana, Bindu ca să potolesc „instigatorul! emisferei stângi. Spuneți, după ce citiți „aha” și ... Bagha!

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspund unei nelămuriri:
    Când atingi cu vârful limbii cerul gurii, atenția ta este îndreptată acolo. Automat și energia. Întri în stare alpha instantaneu, pentru o secundă, două. Aplici comanda.
    Starea alpha nu este starea constantă a noastră, ci starea beta. Așa că, dăm comanda în stare alpha și lăsăm mesajul să atragă energiile necesare.
    Limba asigură legătura între Meridianele de Concepție și Guvernor.
    - Când ȘTII și te gândești la ce știi, comparând, ești în beta.
    Mai bine încercați tehnica, bucurați-vă de ea.
    - dați comandă pentru orice doriți. Fără așteptări (cel mai important) fără dezamăgiri.
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text